Nová Kolumbie od Gringo Nordic je tu. Těšit se můžete na velmi zajímavou kávu, s netradičním chuťovým profilem. Čeká vás šálek s typickou ovocnou aciditou liči v kombinaci s příjemnou sladkostí bílé čokolády. Závěr doplní jemné a neodolatelné aroma bezového květu.
El Ricaurte, která se nachází v Ciudad Bolívar v Antioquii, je jednou z průkopnických farem v oblasti produkce kávy. Původně farmu zdědili bratři Honorio a Julio Vélezovi po svém otci Conradovi. Ve 40. letech 20. století začali pěstovat kávu se zaměřením na odrůdy Typica a Bourbon. Farma se nachází v blízkosti centra města a celkem se rozkládá na přibližně 35 pozemcích, z nichž 25 je v současné době určeno k pěstování speciální kávy. Na farmě El Ricaurte, která se nachází v nadmořské výšce 1 950 metrů nad mořem, roste přibližně 100 000 kávovníků zahrnujících různé druhy stromů, především Caturra, Colombia, Castillo a Tabi.
Rodina Velezových na farmě Finca La Ricaurte je pražírny nejexperimentálnějším producentem, který vyvinul jedinečnou metodu výroby kávy Honey, která se nepodobá žádné jiné. K posílení fermentace se zde používají různé kultury kvasinek nebo, jako v tomto případě, ovocná šťáva. Zní to šíleně a člověk by si myslel, že káva by měla chutnat divně, ale místo toho je fenomenálně lahodná. Káva se vyrábí metodou zvanou karbonická fermentace. Tato metoda spočívá v umístění celých neoloupaných kávových třešní do uzavřené fermentační nádrže naplněné oxidem uhličitým. V anaerobním prostředí fermentují třešně až 120 hodin. Poté se třešně vyjmou, dužina se odloupne a zrna s neporušenou cukernatou vrstvou se vrátí do nádrže, kde se přidá šťáva z kávových třešní a čerstvá šťáva z liči. Začne druhá fermentace, která trvá tři dny. Poté se pergamenová zrna propláchnou ve studené vodě a nechají se usušit a odpočinout.
- Nadmořská výška: 1950 m n. m.