Zkraťte si čekání na teplejší dny svěží kávou s příjemnou vyšší kyselostí. Aroma bezových květů, tóny štiplavého pomela, sladkého marcipánu a karamelového fondánu, vás přenesou do slunečného jarního dne.
Historie Inzá sahá až do roku 1577, kdy zde Španěl Sancho García de Espino založil tábor. 11. července 2003 bylo založeno sdružení ASORCAFE v městečku Pedegral nedaleko Inzá, s cílem pomoci lokálním farmářům a producentům, aby mohli pěstovat a prodávat svou kávu jako výběrovou. Poskytli jim proto strukturu pro další vzdělávání a rozvoj pro zlepšení ekonomických a sociální podmínek jejich práce. V současné době má sdružení 290 členů.
Káva z Inzá má obvykle vysokou kyselost a chuť třtinového cukru, pocházející ze sopečných půd sopky Puracé. Odrůda Castillo byla víc než dvě desetiletí šlechtěna společnostií Cenicafé v Kolumbii. Její 'matkou' se stala, ve Střední Americe oblíbená, odrůda Caturra. Právě v Kolumbii je Castillo velmi oblíbená a rozšířená pro své vysoké výnosy a odolnost vůči kávové rzi.
Malí producenti, žijící v Inzá, pracují na pozemcích o rozloze 1,8 ha – 2 ha a pěstují kávu až do nadmořské výšky 2100 m. Káva se zde tradičně zpracovává promytou metodou. Po sklizni se kávové třešně zbaví slupek a fermentují po dobu 20-40 hodin, v závislosti na místním prostředí. Poté se káva promyje, odstraní se z ní nezralá zrna a následně se v parabolických sušičkách suší 8 až 15 dní dle počasí.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.
- Zpracovatelský závod: Regional Inzá