Kolumbie JESÚS BARAHONA - gesha

od Onyx Coffee Lab

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Onyx Coffee Lab
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Quindìo
Odrůda
Geisha (Gesha)
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Bílé květiny, Cukr, Mango
Cuppingové skóre
87,5/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kolumbie JESÚS BARAHONA z pražírny Onyx Coffee Lab je charakteristická tóny manga, bílých květin a cukru. 

Tuto odrůdu Gesha pěstuje Jesús Barahona a fermentuje ji anaerobním způsobem. Jesús je čtvrtou generací pěstitelů kávy v Quindiu, kteří produkují nejvýznamnější odrůdy této doby. Očekávejte elegantní tóny bílých květů a manga, podpořené jemným cukrem.

Jesús Barahona ze čtvrté generace pěstitelů kávy na zdejší farmě, zaznamenal během svého čtyřicetiletého působení v produkci kávy mnoho změn. Nachází v oblasti Vereda Andes Alto a jeho čtyřhektarová farma produkovala především klasické kolumbijské odrůdy po celou dobu své životnosti. Avšak nedávno byly vysazeny odrůdy Gesha a Pink Bourbon. A jak je tomu u mnoha producentů, výsadba exotických odrůd a zavedení alternativních metod zpracování jim poskytla způsob, jak prodat své nejlepší položky za více peněz. Jesús Barahona toho využil tak, že zasadil Geshu a anaerobně ji fermentoval. S jeho zaměřením na agronomii a zpracování se kvalita jeho kávy drasticky zlepšila, což mu umožnilo přístup na trh a prodával své kávy za vyšší ceny než dříve.

Existuje jen málo větších skoků v technice zpracování kávy než nejnovější trend anaerobního zpracování. Jedná se často o techniku naturálního zpracování kávy, kdy se celé třešně fermentují v prostředí s omezeným obsahem kyslíku. Slovo anaerobní je souhrnný termín, který se častěji používá pro označení prostředí s omezeným obsahem kyslíku. Kávové třešně jsou před přesunem na sušící lůžko nebo terasu podrobeny předfermentaci. Prodloužená fermentace často dodává kávě vinný nebo ovocný nádech. Po celém světě jsme se setkali s tím, že se to praktikuje mnoha způsoby, od přidání třešní do čistého grainpro a zavázání vršku na noc až po nerezové nádrže se vzduchovým uzávěrem na vršku, aby se pomalu vypouštěl oxid uhličitý způsobený pracujícími mikroby. Existuje mnoho lidí, kteří se snaží tento proces pochopit a lépe kontrolovat, aby si ujasnili, co se při kvašení s omezeným obsahem kyslíku skutečně děje.

  • Nadmořská výška: 1600 m n. m.

Příprava podle Onyx Coffee Lab: 
Na filtr


Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Limitovaná edice
Kávový adventní kalendář 2024
The Naughty Dog x Kofio
Více info

Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice