Výběrová káva Kolumbie JOSÉ GIRALDO z holandské pražírny Manhattan Coffee Roasters je charakteristická tóny maracuji, broskví a likéru Cointreau.
Toto je úžasná Sidra od José Giralda z kavárny Cafe 1959. José je třetí generací pěstitelů kávy a jeho rodina pěstuje kávu již více než 50 let. Jeho otec (který má doktorát z potravinářského inženýrství) byl hnací silou výzkumu účinků různých metod zpracování a jejich zaznamenávání v laboratoři. Jose v tomto zájmu pokračoval a navrhl řadu vlastních metodik zpracování kávy. Tyto metody uplatňuje jak u kávy, kterou pěstují na rodinném statku Las Marias, tak u třešní, které nakupují od partnerských farem po celé Kolumbii.
Tato šarže je vyrobena pouze z dokonale zralých třešní Sidra. Proces trojí fermentace začíná umístěním celých třešní do uzavřených nádrží a následným převozem do zpracovatelské stanice 1959 v Quindío. Během prvních 48 hodin probíhá u této kávy přirozená karbonická macerace, protože v nádržích během přepravy vzniká tlak. Vznikají tak lixiváty (tekutý odtok, který vzniká po působení tlaku na celé třešně), které se shromažďují a zahřívají, než se znovu přidají do fermentující kávy. Poté se nádrže opět na 60 hodin uzavřou. Nakonec se nádrže otevřou na 48 hodin aerobního kvašení a poté se káva rovnou přesune do sušárny, kde je pečlivě sledována po dobu více než 30 dnů.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.
- Producent: Jose Giraldo