Užijte si lahodný okamžik s touto geshou od pražírny Gringo Nordic. Tato káva z Kolumbie je speciální tím, že byla zpracována metodou naturální karbonické macerace, což ji dodává šťavnaté aroma jahodového džemu společně s banánovým fondánem. Dále zde můžete objevit také sladkost vinné žvýkačky, což dohromady tvoří velmi komplexní a šťavnatou kávu, která za to rozhodně stojí.
Farma La Divisa, kde je tato káva vyprodukována a zpracována, je vedena Sebastiánem Gomezem, který věnuje mimořádnou péči každému kroku procesu pěstování. Farma se nachází ve výšce 1700 - 1800 m n. m. v srdci Kolumbie, kde mikroklima a bohatá vulkanická půda poskytují ideální podmínky pro pěstování výběrové kávy. Sebastián se zaměřuje na ekologicky udržitelné pěstování a využívá tradičních i moderních metod, které zaručují mimořádnou kvalitu výsledného produktu. Sebastian je zároveň také velmi progresivním producentem, který je známý produkcí vzácných odrůd kávy, jako je například tato gesha, kterou zpracovává tak, aby výsledná chuť byla opravdu výjimečná.
Pro zvýraznění komplexní chuti používá Sebastian při zpracování kávových třešní proces naturální karbonické macerace. Tato metoda, převzatá z vinařství a přizpůsobená zpracování v oblasti výběrové kávy, spočívá ve fermentování v úplně uzavřeném prostředí bohatém na oxid uhličitý. Metoda začíná tím, že nejzralejší kávové třešně se po sběru vloží do fermentačních nádrží a přidá se právě CO2, který vytlačí veškerý kyslík. Fermentace tímto způsobem trvá několik desítek hodin. Poté se káva uloží na africké lůžko kde se suší, přičemž se mezitím pravidelně obrací, aby se dosáhlo rovnoměrného sušení. Tato metoda promění kávu v ovocnou bombu s vysokou komplexností a výraznější sladkostí.
- Nadmořská výška: 1700 - 1800 m n. m.