Šťavnatá promytá kávička z Kolumbie hlásí návrat do oblíbené britské pražírny Square Mile. Jedná se o klasický šálek, který ztělesňuje dlouholetou kávovou kulturu a jedinečný chuťový profil Huily – překypuje tóny pečeného jablka, sultánek a pralinkové sladkosti. Začátek každého dne pro vás může být o něco jasnější, když začíná s šálkem La Estrella del Ostro!
Originál Square Mile a základní kámen jejich každoroční kolumbijské nabídky, La Estrella del Ostro, je zpět! Ačkoli letošní lot zahrnuje kávu od 5 farmářů, La Estrella del Ostro představuje kávová zrnka od 50 drobných producentů pěstujících kávu v jižní oblasti La Plata, Huila. Káva se zpracovává na farmě a po sklizni se fermentuje a suší na terasách nebo vyvýšených záhonech, často postavených na střechách domů. Jakmile káva dosáhne požadovaného stupně vlhkosti, loty se spojí a dodají do sdružení Cafe Bélen, kde se hodnotí a boduje. Nejlépe hodnocená zrnka se poté smíchají, dále suší a připravují na vývoz.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů – dužiny.
- Nadmořská výška: 1.600 - 2.000 m n. m.