Ze slovenské pražírny Kávoholik až do vašich hrnečků přivážíme Kolumbii La Floresta, která nese název farmy, ze které zrnka kávy pochází. Káva je plná chutí zralého tropického ovoce doplněného vinnými tóny.
Kávu praží v pražírně na Dúbravské cestě v Bratislavě. Káva je zpracována nejstarší metodou - naturální (suchá), pocházející z Etiopie. S pečlivostí dokáže tato metoda vykouzlit šálek s plným a šťavnatým tělem, často připomínající zralé sladké ovoce.
Po sklizni jsou třešně sneseny na farmu, ručně přebrány a rozvrstveny na betonové podlahy či vyvýšené africké postele. Třešně jsou takto ponechány sušení a fermentaci tři až šest týdnů. Během této doby změní barvu z červené na černou, seschnou a jsou připraveny na přesun do sila, ve kterém budou odpočívat dalších 30 – 60 dní, aby se v nich vyrovnala jejich vlhkost, která nyní činí zhruba 11 %. Takto nízká vlhkost už zaručuje, že třešně neshnijí. Po tomto odpočinku se třešně oloupají, většinou strojově, a kávová zrnka se poté ještě očistí od tzv. pergamenu (tenké slupičky přiléhající na zrnko). Takto jsou zrnka připravena na poslední přebírání, vyhazují se ta defektní, rozdělují se podle velikosti a kvality a jsou plněna do jutových pytlů. Pytle si ještě chvilku na farmě odpočinou, ale jsou připraveny k převozu do pražíren.
- Nadmořská výška: 1700 m n.m.