Výběrová káva Kolumbie LA HACIENDA z české pražírny Pikola je charakteristická tóny zeleného jablka, citrusů a ananasu.
Tuto kávu pěstuje paní Luz Marina Arias ve vesnici jménem Rondón. Je směsí odrůd Colombia, Týpica a Castillo a při jejím zpracování promytou metodou použila dvojitou fermentací. To znamená, že po sklizni byly zralé třešně fermentovány ve vodě po dobu 24 hodin. Poté byly odstraněny tzv. “flotes” (nekvalitní třešně, které vyplavou na hladinu). Následovalo odstranění slupky a části dužiny a proběhla další fermentace po dobu 24 hodin. Ta probíhala v uzavřených černých plastových pytlích. Poté byla káva promyta a usušena v tradiční sušárně zvané “marquesina” (plastem krytá konstrukce a uvnitř vyvýšená sušicí síta, tzv. africké postele).
- Farma: La Hacienda
- Oblast: Rondón
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1650 - 1700 m.n.m.
- Odrůda: Colombia, Castillo a Týpica