Tato jahodová pecka je z jiného světa! Díky fermentaci s čerstvou jahodovou šťávou, ucítíte výraznou šťavnatost jahod v každém doušku. Díky honey zpracování si zase užijete plnou sladkost. Jemnou aciditu zajišťují tóny granátového jablka, díky čemuž je káva komplexní.
Finca La Luisa se rozléhá v nadmořských výškách mezi 1 600 a 1 800 m. Hlavním cílem na této farmě je produkovat vysoce kvalitní kávu. Ať už se jedná o kávu promytou, naturální nebo kávu zpracovanou novými technikami fermentace.
Před 4 lety začal majitel farmy, Juan Pablo Vélez, experimentovat s karbonickou macerací — fermentace se vstřikováním oxidu uhličitého. Na základě těchto zkušeností asi před 2 lety vyvinuli metodu fermentace kávy s ovocnou šťávou. To umožnilo farmě vytvořit velmi definované a konzistentní profily.
Tuto metodu nazvali fruit honey process. Díky dlouhému procesu fermentace najdete v šálku velmi komplexní aroma. Zralé kávové třešně se vloží do nádrže a proplachují se oxidem uhličitým, aby se vytvořilo prostředí bez přítomnosti kyslíku. Třešně se v tomto prostředí fermentují 5 dní. Následně jsou třešně vyjmuty a zbaveny slupek, ale výluh z fermentace je zachován. Třešně jsou dále znova fermentovány v původním výluhu s přídavkem ovocné šťávy. Tato druhá fermentace trvá 3 dny. Nakonec se káva suší na vyvýšených lůžkách (jak je obvyklé pro honey proces), dokud není dosaženo optimální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1 600 - 1 800 m n. m.