Tato káva si vás získá svým krémovým tělem, plným citronových tónů, jejichž acidita je podpořena tajemnými ostružinami. Celková rovnováha a komplexita šálku je doplněna tóny jablek, která přidávají jemnou sladkost.
Tento microlot vyprodukoval Fernando Trujillo, na jeho farmě, La Perla, která se nachází ve vesnici Tablón de Bélgica v regionu Tarqui a leží v nadmořské výšce 1 800 metrů. Pěstuje odrůdy Caturra, Colombia, Castillo a Castillo Tambo.
Fernando Trujillo soustavně přispívá výjimečným kávami do programu Coocentral a je zářným příkladem neustálého zlepšování kvality i výroby. S technickou pomocí, kterou poskytuje družstvo, aktivně zvyšuje kvalitu své kávy.Coocentral slouží jako primární družstvo v regionu Huila. Sdružuje střední a menší farmáře kteří obvykle vlastní farmy o rozloze od 2 do 3 hektarů v nadmořských výškách mezi 1400 až 2000 metry nad mořem.
Fernandova cesta v pěstování kávy začala ve věku 13 let, kdy mu jeho otec svěřil malý kousek země a Fernando pak v průběhu let postupně rozšiřoval svou plantáž. "Vyrostl jsem ve světě kávy, je mi 40 let a káva udržuje tento region tak dlouho, jak si pamatuji." říka Fernando. Když byl Fernando dotázán na vzkaz pro spotřebitele, kteří si vychutnávají jeho kávu, odpověděl: "Pij mou kávu s láskou, protože byla vyrobena s láskou."
Aktuálně nejvíce považovanou metodou zpracování je washed (mokrá, promytá). Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma. Bohužel ale není příliš šetrná k životnímu prostředí, jelikož se při ní spotřebuje velké množství vody a s odpadní vodou se do prostředí uvolňuje i mnoho nežádoucích látek.
- Nadmořská výška: 1 800 m n. m.