Pražírna
Pikola
|
Země původu
![]() |
Region
Antioquia
|
Použití
Filtr
|
Způsob zpracování
Suché (natural)
|
Chuťový profil
Čokoláda, Švestky, Třešně |
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
|
Metoda přípravy
Aeropress,
Chemex,
Chytráček,
French Press,
Hario V60,
Vacuum Pot
|
Výběrová káva Kolumbie LA ROSA z pražírny Pikola je charakteristická tóny švestek, třešní, čokolády a černého pepře.
Antioquia se nachází v severozápadní části Kolumbie, kde svou kávu pěstuje přes 95000 farmářů. Většina farmářů vlastní půdu o velikosti 2-5 ha. Někteří pěstují kávu po generace. V těchto klimatických podmínkách a náročných terénech je opravdu složité pěstovat výběrovou kávu a především naturálně zpracovanou. La rosa je středně velká farma o 20 hektarech osázená především odrůdami caturra a castillo. Za rok produkce vypěstují přes 350 pytlů kávy. Rodina Vasquez vlastní farmu od 70 let, kdy ji Catalina a její otec koupili. Manažer farmy Juan Gabriel a jeho technický tým dohlíží na produkci velmi kvalitních promytých káv, ale kvůli nedostupným terénům a nadmořské výšce je stále těžší zajistit dostatek vody. Naopak v nižších polohách farmy je mnohem stabilnější klima, které dovoluje experimentovat s produkcí naturálních káv. Pokusy se daří skvěle a proto se produkce naturálních káv na farmě stále zvedá.Káva se po pečlivé selekci sbírá a následně suší ve slupce na sítích, mezi kterými proudí vzduch.
🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.
Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.