Výběrová káva Kolumbie LA SIERRA - LUIS ALBEIRO z šumperské pražírny Pikola je charakteristická tóny jablek, tropického ovoce a pomerančů.
Luis Albeiro pěstuje kávu v oblasti Nariňo pouze 5 let. Na jeho 9 hektarové farmě roste pouze vyšlechtěná odrůda Colombia, která je odolnější vůči zákeřným kávovým chorobám. Luis, stejně jako jeho bratr Fredy, prodává svou kávu přes kooperativu Cosurcave městě Cauca. Díky této spolupráci se Luis dostal na nový trh, který se zaměřuje na vyšší kvalitu pěstované kávy. Kooperativa zajišťuje svým farmářům několik vzdělávacích programů,zaměřených na kvalitu pěstování a vzdělávání.Na Luisově farmě roste nespočet ovocných keřů a banánovníků, které poskytují přirozený a důležitý stín pro kávové rostliny. Během sklizně, která je tu od května do září, je káva ručně sbírána každých 8 dní. Ve stejný den se pak káva vylupuje ze slupek. Následně se káva fermentuje 12-15 hodin v betonových tancích a po následném promytí čistou vodou se nechává sušit na parabolických sušičkách po dobu 8-10 dnů.
- Producent: Luis Albeiro
- Oblast: Nariňo
- Zpracování: promyté (washed)
- Nadmořská výška: 1670 m n.m.
- Odrůda: Colombia