Pražírna Friedhats představuje kávu Las Flores Java, která je opravdovým osvěžením pro všechny milovníky výběrové kávy. Tato jedinečná směs vyniká svěžími malinovými tóny, květinovým nádechem mandarinek a příjemnou sladkostí, kterou získává díky promytému procesu fermentace trvajícímu 60 hodin s inovativním přerušováním. Je to káva plná života, která vás přenese do posledních letních dnů a každým douškem přináší novou chuťovou dimenzi.
Káva pochází z farmy Las Flores, kterou vede talentovaný mladý farmář Diego Vergara, nacházející se v srdci kávové oblasti Huila v Kolumbii. Diego, student práv na prahu dokončení svého studia, se ve svých pouhých 26 letech již etabloval na mezinárodní kávové scéně. Jeho káva letos pomohla Mikaelu Jasinovi získat první místo na Indonéském šampionátu baristů, což jen dokazuje jeho závazek k excelenci. Na farmě ve výšce 1750 metrů nad mořem Diego pečuje o několik exotických odrůd, včetně Caturra Chiroso, Tabi, Sidra Bourbon, Gesha a samozřejmě Java. Diego se stává vycházející hvězdou mezi producenty speciality kávy, a jeho jméno si jistě brzy najde cestu do pražíren po celém světě.
Zpracování této kávy zahrnuje unikátní techniku „quenchingu“, kdy je fermentační proces přerušován střídavým použitím horké vody o teplotě 50 stupňů Celsia a studené vody o teplotě 20 stupňů. Tato metoda, jak říkají dovozci, "fixuje sloučeniny uvolněné během fermentace" a přináší tak výrazný a čistý chuťový profil. Diego tak pomocí inovativních přístupů posouvá hranice tradičního zpracování kávy a vytváří nápoje, které zanechají nezapomenutelný dojem.