Výběrová káva Kolumbie LAS PERLITAS z rakouské pražírny FELIX KAFFEE je charakteristická tóny světlých peckovin, malin, ořechů, mléčné čokolády, medu a květin.
Las Perlitas "Malé perly" je směs menších mikrolotů vysoce kvalitních káv, jejichž úroda je někdy příliš malá na to, aby se z nich dal vyrobit celý pytel. Tým The Coffee Quest Colombia v Pitalitu vytvořil tuto směs, aby vytvořil trh pro zemědělce v oblasti Huila, Antioquia a Narino. Myslíme si, že se jim to opravdu podařilo.
Honey metoda v sobě kombinuje to nejlepší ze zpracování promytou anebo naturální metodou. V chuti také kombinuje chuťové aspekty obou metod. Šálek takto zpracované kávy bývá čistý s aciditou ovoce, s krémovým tělem a v chuti nalezneme cukrovou třtinu nebo med. Jak ale vlastně samotné honey zpracování probíhá? Třešně po sběru putují do loupačky jako při promyté metodě. Stroj je ale v tomto případě nastavený tak, aby po odstranění slupky zanechal na zrnku o něco více dužiny. Následně je káva přenesená na patio nebo africké postele k sušení. Zde se kávová zrna suší se zbytky dužiny, která na nich zůstala po loupání. Ta na povrchu zasychá a vzniká lepkavá vrstva. Z tohoto důvodu je zásadní důkladné a časté obracení. Zrna mají tendenci se k sobě hodně lepit čím vniká riziko nechtěných procesů. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou kávy hodně sladké, plnější, ale zachovávají si jiskrnou aciditu. Tento způsob zpracování byl původně vyvinutý v Brazílii jako experiment za účelem vyprodukování kávy s vysokou kvalitou a skvělou chutí za využití minimálního množství vody.
- Nadmořská výška: 1800 - 2200 m n.m.
- Cuppingové skóre: 85+