Provoněná sladká kávička pro všechny kávomily, kteří ujíždí na výběrovce z Kolumbie. Tahle podzimní limitka je ovocná, sladká a napražila ji pro vás pražírna Diamond's Roastery. V šálku narazíte na bonpary, medové lízátko a kaštany. Zkrátka kafíčko, které budete chtít popíjet po celý den.
Las Perlitas „Malé perly“ je směs menších mikrolotů vysoce kvalitních káv, jejichž úroda je někdy příliš malá na to, aby se z nich dal vyrobit celý pytel. Káva pochází z horské vesnice Santa Maria, která leží v samotném srdci slavného pěstitelského regionu Huila. Vesnice byla posledních 60 let sužována partyzánským konfliktem s Guerillas FARC a místní obyvatelé byli prakticky odříznuti od zbytku země. Karta se začala obracet v roce 2012, kdy došlo k prvním mírovým jednáním a svět se konečně dostal k místní skvělé kávě.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.