Kolumbie od Prodigal je kávovým dobrodružstvím plným malinové sladkosti a nektarinkové svěžesti. Tato káva z farmy, která se zaměřuje takřka výhradně na unikátní mikroloty vás zcela jistě překvapí unikátní chutí směsi odrůd Geisha, Pink Bourbon a Caturra. To je bezesporu úžasná káva, ať už ji ochutnáte z jakékoliv pražírny. Když se ale takováto zrnka potkají se světovým přeborníkem v pražení, Scottem Rao, potom je výsledek zaručená bomba pro každého náročného výběrovkáře!
Farmy v nejslavnější z Kolumbijských oblastí, regionu Huila, jsou známé svým jedinečným mikroklimatem a půdními podmínkami, které poskytují ideální prostředí pro pěstování prvotřídní kávy. Las Perlitas není výjimkou. Tato oblast je domovem pro kávové odrůdy nejvyšší kvality, a Las Perlitas je tím nejlepším příkladem. Hlavní odrůda Pink Bourbon, doplněná dalšími vybranými druhy, vytváří komplexní a bohatou paletu chutí, kterou tato káva nabízí.
Promytá metoda zpracování kávy, jedna z nejčastěji používaných technik, zdůrazňuje jemnost a komplexnost chuti. Tento proces začíná odstraněním plodu kávového stromu od zrna, které se pak umístí do vodních nádrží, kde probíhá fermentace, díky které se od zrn oddělují zbytky dužniny. Po fermentaci se zrna důkladně opláchnou a nechají se vysušit, buď na slunci nebo v sušárnách. Tato technika, ačkoliv náročnější a dražší ve srovnání s ostatními, produkuje čistou kávu s výraznými ovocnými tóny a vysokou aciditou. V případě Las Perlitas z Kolumbie byla právě tato metoda uplatněna. Kávová zrna byla pečlivě myta, aby se odstranila slupka a sliz, což zdůrazňuje čistotu a jasnost chutí, jež je v této kávě výrazně patrná. Výsledkem je káva s jasným ovocným profilem a hloubkou chutí, kterou si zamilujete při prvním loku.