Výběrová káva Kolumbie LETTY BERMUDEZ - geisha z holandské pražírny Manhattan Coffee Roasters je charakteristická tóny broskví, mléčného oolongu a manga.
V roce 2008 zahájil Diego Samuel Bermúdez rodinný projekt pěstování a zpracování kávy. Dnes už má velmi zvučné jméno ve světě výběrové kávy. Byl jedním z prvních v Kolumbii, který začal experimentovat s fermentačními procesy přidáváním různých druhů mikroorganismů a kvasinek. Všechny své recepty si odkládá, díky čemuž je dokáže opakovat dle požadavků zákazníka. Momentálně pracuje zejména s odrůdami Castillo, Pacamara, Gejsha a Laurina. První část fermentace třešní v anaerobních bioreaktorech s přetlakovým ventilem proběhla při teplotě 18°C a trvala 48 hodin. Ve druhé části, která také trvala 48 hodin byla použita teplota 21°C. Diego následně sušil bobule 34 hodin s recirkulací vzduchu a kontrolovaná teplota byla 35°C. Díky tomuto jedinečnému zpracování si můžeme vychutnat kávu s velkou čistotou chuti.
- Frama: El Paraiso
- Producent: Diego Bermudez
- Nadmořská výška: 1960 m n. m.
- Zpracování: Dvojitý fermentační tepelný šok