Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)
Hodnocení celkem
4.08 / 5
Doporučuje
93%
139 z 149 uživatelů
Filip 31. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Pomerančová kůra
Příjemná vyvážená káva
Aftertaste trochu trpký, jako po pomerančovém džusu což není moje preference
Recept
Metoda přípravy: Aeropress Go
Káva (g): 15
Voda (g): 160
Teplota vody: 95C
Mlýnek (nastavení): TM Nano (12 clicks)
Proces: Inverted
Martin 27. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Geisha je pecka prostě
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): kingrinder k5
Proces:
Jorge Zobrazit originál 26. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Květinová jak gejša umí být, pěkný pohár
Přesto neupadněte do chmýří gejšových káv
Jakub Protiva 26. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy: AeroPress
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Filip Kotora 25. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Dobre se pije
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 320
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Mikhail Volkov 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Peter 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Čokolád s výraznou arómou
Borbala Zobrazit originál 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
sladké a vyvážené
Nemám rád čokoládové tóny v kávě
Jakub 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
vůně čaje
nevýrazná chuť
nahořklá
Recept
Metoda přípravy: Frenchpress
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Martin B 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Michal Meszaros 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Príjemná kyselkava chuť
Ovocná
Recept
Metoda přípravy: Chemex
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 90
Mlýnek (nastavení): Comandante 20 klikov
Proces: 30sec bloom
Lukáš 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy: Chemex
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení): TIMEMORE
Proces:
Alžběta 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Sérž Černý Zobrazit originál 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Ahoj!

Všechny kávy adventního kalendáře vařím stejným způsobem. Pomohlo by mi to lépe se orientovat v původu a odrůdách kávy, a tak se z tohoto dobrodružství dozvědět více.
Můj recept je založen na technice Jamese Hoffmanna V60, ale trochu jsem ho upravil a upravil podle svých čísel. Také používám sládek Tricolate, který pomáhá dosáhnout lepší konzistence než V60.

Můj recept:
20-21g kávových zrn (cokoli je v sáčku adventního kalendáře)
330 g vody
Mlýnek na kávu 1ZpressoK-Plus na 42 kliknutí - o něco jemnější než vaše obvyklé mletí V60.
Nejprve nalijte 100 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče téměř všechna voda, je to asi 45 sekund.
Poté nalijte 110 g vody, protřepejte proti směru hodinových ručiček a počkejte dalších 45 sekund.
Zatřetí nalijte 120 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče všechna voda.
Před ochutnávkou nezapomeňte kávu promíchat lžičkou!

Snažím se každou kávu slepě ohodnotit, popsat noty a odhadn...Více
Michal V. 23. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Zajímavá acidita - ovoce
Vyvážená acidita a hořkost
Zas tolik nenadchla
Recept
Metoda přípravy: Aeropress
Káva (g): 2x10,5
Voda (g): 100
Teplota vody: 100
Mlýnek (nastavení):
Proces: inverted Aeropress method
Jiří 23. Prosinec
Nedoporučuje produkt
250g
Nízká acidita
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Tomáš S 23. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Pomeranč v čokoládě
Slabé tělo a hořká dochuť
Asi jsem od Geishy očekával více
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení): TM C2 17 cvaků
Proces: Hoffmann
Marek Vragolan 23. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
každodenná, príjemná
Tomáš 23. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Za me takova prumerna. Nevim co k ni rict. Nechci ji pomlouvat a ani vychvalit
Recept
Metoda přípravy: chemex
Káva (g): 21
Voda (g): 300
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Lampert Alex Zobrazit originál 23. Prosinec
Nedoporučuje produkt
250g
Dobrou chuť a vůni
Pěkné tělo
Hořká dochuť.
Recept
Způsob přípravy: Aeropress
Káva (g): 20
Voda (g): 200
Teplota vody: 90
Bruska (nastavení): Hari MiniMill 7 hodin
Postup: Pomalé nalévání, 5 sekund míchání, 30 sekund lisování.