Výběrová káva Kolumbie LORD VOLDEMORT z nizozemské pražírny Friedhats je charakteristická tóny jablka, tonicu a nektarinek.
Deiro Garcia patří k nejinovativnějším farmářům v Kolumbijské oblasti Huila. Deiro je velký fanoušek knih a filmů Harryho Pottera a v kombinaci s jeho vášní k fermentacím kávy nemohl pojmenovat farmu jinak než Lord Voldemort. Deiro už se zpracování kávy věnuje přes tři roky. Za tu dobu udělal nespočet pokusů s neuvěřitelnými výsledky a povedlo se mu nastavit standarty kvality klasických zpracování kávových třešní na jeho farmě. Na kurzech mikrobiologie zjistil, že některé bakterie a kmeny kvasinek mohou pomoci vytvořit odlišné kávové profily, a proto se rozhodl reprodukovat své vlastní bakterie a kvasinky pomocí domácích fermentů z různých druhů ovoce a zeleniny. Promytý proces použitý pro tuto šarži Pink Bourbon je tradiční fermentace, která probíhá v cementových nádržích při použití 24 hodinové fermentace v betonových tancích. Můžete se těšit na čistou promytým způsobem zpracovanou kávu s citrusovou aciditou.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.
- Farmář: Diero Garcia