Když se řekne farma Los Nogales, mnoho kávomilů hned zbystří a připraví si své nejvytříbenější chuťové pohárky! A to by rozhodně měli i nyní s touhle peckou od pražírny A Matter Of Concrete! Tato káva zaujme každého milovníka výběrové kávy svou bohatou chutí tropického ovoce, vanilky a sladkým nádechem, který připomíná mléčný koktejl. Nadšení pro tento lot bylo okamžité – jeho výrazné, ale stále čisté chuťové tóny vynikaly při každém ochutnání. Pokud hledáte kávu, která nabízí nevšední zážitek a povznášející svěžest, Typica z Los Nogales je tou správnou volbou.
Los Nogales, farma s bohatou historií, je místem, kde Ricardo Hernández a Concepción Castillo začali před 80 lety budovat svou kávovou vizi. Jejich syn, Ricaurte Hernández, vedl rodinný podnik s oddaností a vášní, jež zanechala nesmazatelnou stopu v historii kolumbijské kávy. V roce 2005, po letech tvrdé práce a inovací, získala farma Los Nogales první místo v historické soutěži „Cup of Excellence“ v Kolumbii. Po tragické smrti Ricaurteho v roce 2013 se jeho syn Oscar Fernando Hernández rozhodl převzít otěže a pokračovat v rodinné tradici. Díky svému odbornému vzdělání v oblasti environmentálního managementu a trvalému závazku k udržitelným a inovativním postupům posunul Oscar farmu na novou úroveň, kde se kombinuje tradice s moderními technologiemi.
Zpracování kávy na farmě Los Nogales je odrazem jejich odhodlání k dokonalosti. Po sklizni se třešně ponoří do plovoucího tanku, kde se oddělí lehčí nečistoty, jako jsou listy, větvičky a nezralé či poškozené třešně. Tento proces zajišťuje, že pouze nejlepší plody pokračují do další fáze ručního třídění. Ačkoliv se technicky jedná o promytou kávu, fermentace je řízena na mikrobiologické úrovni díky Oscarově sestře Angie, která využívá své znalosti z oboru průmyslového inženýrství k tomu, aby zpracování kávy dosáhlo maximální kvality.