Kolumbie LOS NOGALES - soutěžní limitka

od Candycane Coffee

4.3(2 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Candycane Coffee
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Colombia
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Lesní jahody, Meduňka, Smetana
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Užijte si lahodný okamžik s touto limitkou od pražírny Candycane Coffee. Tato káva zpracovaná metodou termického šoku společně s prodlouženou fermentací z Kolumbie je ohromující svým šťavnatě ovocným aroma lesních jahod a meduňky doplněné o sladké a smetanové tělo.  Dopřejte si unikátní zážitek, který probudí vaše smysly a potěší vaše chuťové buňky.

Farma Los Nogales je rodinný podnik, proto je tedy těžké mluvit pouze o jediném jménu. Oscar Hernandez je třetí z generace farmářů, kteří pěstují kávu na jihu departamentu Huila, poblíž městečka Bruselas. Je energický, vždy pozitivně smýšlející a inovativní člověk nejen pro svou rodinu, ale také pro široké okolí. Jeho táta, Ricaurte Hernandéz byl prvním, který dokázal to, co my už dnes dávno víme, že v Bruselas můžete najít ty nejlepší kávy z celé Kolumbie. V roce 2006 vyhrál kolumbijský Cup of Excellence a jak říkají místní, díky němu se o nás začalo mluvit. Ricaurte "umístil" Bruselas a s ním i celý departament Huila na mapu výběrové kávy. No a Oscar pokračuje v této tradici, díky němu a jeho přístupu je Los Nogales centrem inovací a informací i pro všechny proaktivní farmáře v okolí.

Metoda termického šoku s prodlouženou fermentací začíná ručním sběrem třešní, které jsou následně vystaveny tepelnému šoku ponořením do vody o teplotě 80 °C po dobu 30 až 60 sekund. Poté jsou třešně promyty, zbaveny plováků a dezinfikovány ozónem. Následuje odslupkování třešní, po kterém se šťáva vymačkaná ze slupek smíchá s odslupkovanými zrny ve fermentačních plastových sudech. Do této směsi se přidávají specifické mikroorganismy, které zajišťují proces laktické i alkoholické fermentace. Fermentace probíhá po dobu 200 hodin, po níž následuje promytí a sušení třešní po dobu 20 dní.

  • Nadmořská výška: 1900 m n. m.

Další kávy od Candycane Coffee

Hodnocení (2x)

Hodnocení celkem
4.3 / 5
Doporučuje
100%
2 z 2 uživatelů
office ověřený zákazník 30. Červenec
Doporučuje produkt
250g
Daniel ověřený zákazník 2. Červenec
Doporučuje produkt
250g
úžasná chuť, jedna z nejpovedenějších káv za poslední dobu
bohatá, sladká vůně
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 32
Voda (g): 520
Teplota vody: 92
Mlýnek (nastavení):
Proces:

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5840 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice