Užijte si lahodný okamžik s touto limitkou od pražírny Candycane Coffee. Tato káva zpracovaná metodou termického šoku společně s prodlouženou fermentací z Kolumbie je ohromující svým šťavnatě ovocným aroma lesních jahod a meduňky doplněné o sladké a smetanové tělo. Dopřejte si unikátní zážitek, který probudí vaše smysly a potěší vaše chuťové buňky.
Farma Los Nogales je rodinný podnik, proto je tedy těžké mluvit pouze o jediném jménu. Oscar Hernandez je třetí z generace farmářů, kteří pěstují kávu na jihu departamentu Huila, poblíž městečka Bruselas. Je energický, vždy pozitivně smýšlející a inovativní člověk nejen pro svou rodinu, ale také pro široké okolí. Jeho táta, Ricaurte Hernandéz byl prvním, který dokázal to, co my už dnes dávno víme, že v Bruselas můžete najít ty nejlepší kávy z celé Kolumbie. V roce 2006 vyhrál kolumbijský Cup of Excellence a jak říkají místní, díky němu se o nás začalo mluvit. Ricaurte "umístil" Bruselas a s ním i celý departament Huila na mapu výběrové kávy. No a Oscar pokračuje v této tradici, díky němu a jeho přístupu je Los Nogales centrem inovací a informací i pro všechny proaktivní farmáře v okolí.
Metoda termického šoku s prodlouženou fermentací začíná ručním sběrem třešní, které jsou následně vystaveny tepelnému šoku ponořením do vody o teplotě 80 °C po dobu 30 až 60 sekund. Poté jsou třešně promyty, zbaveny plováků a dezinfikovány ozónem. Následuje odslupkování třešní, po kterém se šťáva vymačkaná ze slupek smíchá s odslupkovanými zrny ve fermentačních plastových sudech. Do této směsi se přidávají specifické mikroorganismy, které zajišťují proces laktické i alkoholické fermentace. Fermentace probíhá po dobu 200 hodin, po níž následuje promytí a sušení třešní po dobu 20 dní.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.