Výběrová káva Kolumbie LUIS ANIBAL CALDERON z pražírny PROCESS je charakteristická tóny červeného jablka, fíků a pomerančové kůry.
Luis Anibal Calderon založil svojí kávovou farmu v roce 2005. Na farmě žije se svou ženou a třemi syny. V roce 2019 začal Luis na farmě sázet mezi kávovníky i stromy, aby snížil potřebu používat umělá hnojiva, ochránil půdu a zvýšil kvalitu své kávy. Jeho farma se jmenuje Finca Villa Betulia a leží v oblasti Acevedo v kávou proslulé Huile. Luis i nadále sází nové zajímavé a vysoce kvalitní odrůdy. Třeba v loni vysadil 2000 kávovníků odrůdy Yellow bourbon, 9000 Růžového bourbonu, 2000 Geishi a 1000 Tabi.
Jedná se o promytou anaerobně zpracovanou odrůdu Caturra. Během zpracování byly třešně fermentovány anaerobně pod vodou po dobu 24 hodin, poté se rozdrtí, promyjí a umístí na vysoké lůžko, dokud nedosáhnou ideální vlhkosti.
Caturra je přírodní bourbonová mutace. Je to trpasličí strom s průměrným výnosem, průměrnou kvalitou a průměrnou velikostí bobů. Je náchylnější k listové rzi a škůdcům.