Nejedete letos na dovolenou k moři? Nesmutněte, tato ovocem nabitá kávička ze Španělské pražírny LYV Coffee vás zaručeně dopraví na pláž rychleji, než letadlo. Kolumbie MALIBU chutná po kakau, ananasu, tropickém ovoci a má krémové tělo.
Asosatus je skupina, která sdružuje 60 zemědělských rodin, všechny nadšené do pěstování kávy a inovací s tím spojených. Neustále sledují trendy a nové technologie, které mohou použít na své kávy. Věří v čisté procesy, které zdůrazňují to nejlepší z každé odrůdy. Jejich poznávacím znamením je kvalita každé šarže, kterou pošlou, a to je také důvod, proč jsou uznáváni. Chtějí, aby každý doušek jejich kávy jasně ukazoval, jak je kvalitní. Odrůda Java je považována za špičkovou specialitu díky své vysoké odolnosti vůči nemocem a skvělé kvalitě šálku.
Anaerobic natural je inovativní a komplexní technika, která kombinuje prvky tradičního naturální zpracování s kontrolovanou anaerobní fermentací. Tento proces výrazně ovlivňuje konečný chuťový profil kávy, často přinášející jedinečné a intenzivní chuťové tóny. Po sklizni a přetřídění se kávovníkové třešně umístí do hermeticky uzavřeného pytle a fermentačních nádob, ze kterých se odstraní kyslík. Toto vytváří anaerobní (bezvzduchové) prostředí. Třešně se nechají fermentovat v těchto uzavřených nádobách. Fermentační proces může trvat několik hodin až dní, v závislosti na požadovaném chuťovém profilu. Po ukončení fermentace se třešně následně promyjí čistou vodou a od tohoto momentu je celý postup sušení stejný jako u metody natural.
- nadmorřská výška: 1800 m n. m.