Sotva začalo jaro, už tu máme první přivolávače léta. Nizozemská pražírna Sprout se spojila s Edwinem Noreňou a vytvořili margaritovou kávičku. Ochutnejte kafíčko plné limetek s těžkou agávovou sladkostí – podobnou Key Lime Pie – s jemnými podtóny tequily, díky nimž jsou věci komplexnější, než byste si mysleli.
Farma Campo Hermoso, která se nachází v Circasia, Quindio, Kolumbie, která má rozlohu 25 hektarů je známá svými unikátními experimentálními kávami Bourbon a Caturra. Farma vedená Edwinem Noreñou, farmářem čtvrté generace a inovátorem kávy, produkuje výjimečné a výrazné profily. S 20 lety zkušeností s výrobou kávy je Edwinova oddanost výběrové kávě evidentní. Posledních 10 let zasvětil studiu a experimentování s kávou.
Vyvinul unikátní techniku kofermentace inspirovanou průmyslem řemeslného piva. Přidáním sloučenin, jako je chmel a dehydrované ovoce do fermentačních nádrží, Edwin vytváří výrazné příchutě, které doplňují přirozený proces fermentace. Tato technika, zahrnující dvě fermentace a pečlivý výběr třešní, vytváří výjimečné výrazné profily.
Edwin používá nejen své vlastní třešně, ale také je nakupuje od jiných farmářů. Pečlivě vybírá třešně s minimální úrovní Brix 23 a umístí je na 24 hodin do 30kg plastových pytlů. Po počáteční fermentaci, která již probíhá, následuje 72hodinová uhličitá macerace s mosto (šťáva získaná lisováním kávových třešní) ve velkém tanku. Výsledná kapalina shromážděná ventilem se stává základem jeho kofermentačního procesu. Po rozvláknění se třešně přemístí do menších nádrží spolu s kapalinou a dalšími přísadami, jako je sušené ovoce, ovocná šťáva a mošt z hroznů. Káva se pak suší na afrických postelích na slunci po dobu 25 dní, dokud nedosáhne vlhkosti 10,5 %. Po stabilizaci vlhkosti po dobu osmi dnů ve skladu se skladuje v obilných pytlích.
- Nadmořská výška: 1.800 m n. m.
- Farmář: Edwin Noreňa