Oblíbená česká pražírna Industra Coffee pro vás přichystala další ovocnou pecku - Kolumbii MARISOL ŇAŇÉZ! Tahle káva vás jednoduše přenese do sluncem zahaleného léta. Jedná se o aktuálně velmi populární a výjimečnou odrůdu Pink Bourbon, od které můžete očekávat sladkost zralého manga spojenou s výraznou šťavnatostí po ananasu a růžovém grepu. A to ochutnat rozhodně chcete!
Příběh farmy
“Původně bydlel můj táta s mámou u babičky z tátovy strany. Ale aby uživil rodinu, vycestoval za prací jako námezdník až do departamentu Putumayo. Nechával se najímat na práce spojené s pěstováním koky. Práce byla dobrá a po několika měsících řekl mojí mamince, ať se za ním i s námi (tehdy jsme byli tři sourozenci) vydá. 8 dní poté, co se s námi moje maminka přestěhovala, začala vláda pronásledovat lidi, kteří pěstovali koku a začalo bombardování. Máma s námi utíkala a schovávala nás před letadly, které shazovaly bomby, takže se rychle rozhodla vrátit se s námi do Huila a tehdy táta koupil od jednoho ze svých bratrů čtvrt hektaru a začal na něm pěstovat kafe. Krok za krokem kupoval malé pozemky a postupně takhle nakoupil od pěti různých majitelů asi 9ha půdy, na které máme kafe a 2ha přírodní rezervace. Od té doby pracujeme s výběrovou kávou a už jsme si udělali dobré jméno s našimi výsledky, máme kávu, která získala ocenění za svou kvalitu. Díky přírodním podmínkám a kvalitě půdy, která je bohatá na živiny je naše káva charakteristická svou jemností a vyvážeností s tóny citrusů a květů a střední aciditou. Díky kávě můžeme žít v klidu a máme se poměrně dobře, i když práce na farmě zdaleka není lehká a jednoduchá.”
Jedinečná odrůda a její zpracování
Jedná se o odrůdu novější, v regionu Huila v poslední době velmi populární. Farmářka Marisol prodává svůj lot tohoto růžového bourbonu zpracovaný promytou metodou s prodlouženou fermentací a opakovaně má skvělé výsledky. Nejdříve kávu vyselektují a sesbírají jen zralé třešně, poté se třídí od špatných třešní a nečistot. Následuje fermentace v tanku po dobu 36 – 48 hodin. Poté se káva odslupkuje, promyje a suší na afrických postelích zhruba 20 dní. Profil má Marisol každý rok velmi svěží a květinový.