Kolumbie MILKY CAKE - espresso

od DAK Coffee Roasters

4.6(40 hodnocení)
399 Kč vč. DPH (1,60 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Dostupné na centrálním skladě Další možnosti doručení
Datum pražení
09.11.2024 (5 dnů)
Pražírna
DAK Coffee Roasters
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Castillo
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Kardamom, Med, Pistácie, Vanilkový dort
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Tato káva byla upražena nizozemskou pražírnou DAK Coffee Roasters a zrnka pocházejí z Kolumbie, přesně z farmy, jejíž vlastníkem je Diego Samuel Bermudéz. Kávička, která nese neobvyklý název Milky Cake, opravdu při prvním doušku připomíná vanilkový dort. Při druhém doušku objevíte také tóny pistácie, kardamonu nebo medu

34letý Diego Samuel Bermudéz se narodil v Bolivaru v oblasti Cauca, kde se spolu se ženou, dvěma dcerami a dvěma bratry věnuje už 13 let pěstování kávy. Za tu dobu získal nespočet zkušeností a znalostí v oblastech pěstování, sbírání i zpracování výběrové kávy. Před několika lety si postavili na své farmě laboratoř, ve které praží a ochutnávají svou kávu. Diego se nebojí experimentovat a díky tomu získal od roku 2015 spoustu kávových ocenění po celém světě. Diegovo farma pokrývá přibližně 27 ha úrodné půdy. Na farmě se pěstují čtyři odrůdy: Castillo, Colombia, Caturra a Geisha. Farma se zaměřuje na technologii a kritické procesy, které jsou důležité při zpracování této kávy. Od výběru až po pečlivé sušení, které je prováděno tak, aby zmírnilo proměnlivé klimatické podmínky a umožnilo produkovat kávy tak vysokých standardů.

Experimentální proces "thermal shock", kterou vyvinul sám Diego Samuel Bermudez, je inovativní metodou zpracování, která zajišťuje optimální uvolnění unikátních chutí a vůní. Každý krok tohoto procesu je pečlivě kontrolován a optimalizován, ať už jde o přidání kvasinek, dobu fermentace nebo teplotu tanku a vody. Začíná 48hodinovou anaerobní fermentací třešní v kádích s odvzdušňovacím ventilem při teplotě 18 °C. Následuje 96 hodin anaerobní fermentace třešní v dužině (se slizem) také při 18 °C. Poté následuje první promytí kávových zrn při teplotě 40 °C, což vytváří právě zmiňovaný tepelný šok. Druhé promytí je provedeno při teplotě 12 °C. Po tomto procesu následuje 34 hodin sušení při teplotě 35 °C a vlhkosti 25 %, dokud zrna nedosáhnou vlhkosti 10-11 %. Celý proces je navržen tak, aby výsledná káva nabídla zcela nový a unikátní zážitek pro milovníky kávy.

  • Nadmořská výška: 1730 m n. m.

Další kávy od DAK Coffee Roasters

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (40x)

Hodnocení celkem
4.6 / 5
Doporučuje
95%
38 z 40 uživatelů
Claudio Zobrazit originál před týdnem
Doporučuje produkt
250g
vzrušující různé příchutě
Recept
Způsob přípravy: v60 (!) + papír v60
Káva (g): 20 (espresso pražená)
Voda (g): 270 g (+ bypass po spaření)
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení): kliknutí Comandante: 23
Proces:
60 g + 60 g + 75 g + 75 g
= 270 g @ ~ 2:15 min.
obtočte vodou (v šálku), dokud hotový nápoj nebude mít ~320 g celkem.
Tina ověřený zákazník před 2 týdny
Nedoporučuje produkt
250g
Je to kvalitní zrno
Jemná chuť
Moc mě to nenatchlo.
Pro mě osobně až moc jemné
Anycoders s.r.o. ověřený zákazník před 2 týdny
Doporučuje produkt
250g
Koupili jsme do firmy na espresso, ale tam nám chuť kardamonu přišla až příliš výrazná, tak jsme zkusili filtr a to byla velká hitparáda - jako mít Vánoční cukroví v kávě.
Kateřina ověřený zákazník 19. Srpen
Doporučuje produkt
250g
Verkauf Raum ověřený zákazník 1. Srpen
Doporučuje produkt
250g
Super espresso
Perfektni na mlecne napoje
Recept
Metoda přípravy: Esppresso
Káva (g): 18
Voda (g): 36
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Zobrazit všechny

Diskuze (2x)

Celkem dotazů
2
Celkem odpovědí
4
Dobrý den, máte doporučení na optimální extrakci této kávy na espresso (teplota a poměr)?
Dobrý den, Václave. Teplotu volíme 94°C. Používáme 18 g mleté kávy na 34 ml výsledného objemu. Při tomto poměru nám káva proteče zhruba za 27 s. Přejeme vám dobrou chuť a krásný den! :)
Přeloženo z angličtiny Zobrazit originál
je to zrnková nebo namletá káva?
Dobrý den. Vešekrá káva na našem eshopu je zrnková a ani ji nemeleme předem. Někdy se stane, že máme v nabídce i kávu mletou, ale v takovém případě to vždy uvádíme přímo v popisu nebo názvu konkrétní kávy. Přejeme vám krásný den! :)
Přeloženo z Kofio.co Zobrazit originál
Kryštof: Promiň, ale nerozuměl jsem.
Je to všechno HOLE bean nebo Grinded?
Díky
Přeloženo z Kofio.co Zobrazit originál
Dobrý den, milovník kávy. V našem obchodě najdete pouze celé boby, které předem nemeleme. Přeji hezký den! :)


Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5761 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice