Hodnocení celkem
4.66 / 5
Doporučuje
92%
73 z 79 uživatelů
David BD ověřený zákazník Zobrazit originál před 2 týdny
Doporučuje produkt
250g
Zajímavá chuť k vyzkoušení (jednou)
Intenzivní
Snadno extrahovatelné
Příliš umělé aroma
Nedostatečná transparentnost procesu kávy
Unavuje vás to
ordogh ověřený zákazník Zobrazit originál 15. Listopad
Nedoporučuje produkt
250g
zajímavý experiment ve světě Diega :D
nedostatek složitosti
umělá příchuť
chutná dobře, když pijete horké, ale chlazením se úplně rozpadá
Recept
Způsob přípravy:
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 94
Bruska (nastavení): 26 Comandante
Proces: James Hoffman's V60 / Kalita wave
Peter ověřený zákazník 29. Říjen
Doporučuje produkt
250g
toto je bomba. kokinko
jeden ze 4 pytlíků pořízených v různém čase byl sklamáním, nekokinkoval
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Algmina Bružaitė ověřený zákazník Zobrazit originál 4. Říjen
Doporučuje produkt
250g
Zkušenost dostála humbuku. Od prvního doušku mě zaujala výrazná, téměř kardamomová chuť, která tuto kávu odlišuje od vašeho obvyklého vaření.
I když to nemusí být každodenní káva pro každého, rozhodně to doporučuji alespoň jednou vyzkoušet:)
Recept
Způsob přípravy: V60
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces: James Hoffmann, nejlepší receptura V60
Patrik Josef Lukáš 22. Září
Doporučuje produkt
1000g
Velmi výrazná skořicová chuť. Cítím, že něco piji, to se mi doma nestává vždy.
Křížaly v karamelu. S hodně velkou dávkou skořice.
Kolegyni po otevření balíčku přišla brutálně kyselá, jak syrová rajčata. Moc brzy jsem jí to podával.
Recept
Nejlepší ke konci kilovky asi v poměru 30g zrnek na 600 ml vody.
J-max 3-2-0, papírové filtry na osmotic flow medium-dark.
First bloom 60g, 50 stupňů Celsia, 2 minuty. Pak do 328g druhý nálev s 90 stupni vody. Pak někdy třetí nálev do 600g. Krásná výrazná skořicová chuť.
Při klasickém 30 - 500 receptu po otevření balíčku spíše jak skořicová rolka s kardamonem.
Dita ověřený zákazník 10. Září
Doporučuje produkt
250g
Vemte esíčka, skořicové i kakaové, a nechte je zfermentovat!
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 25
Voda (g): 400
Teplota vody: 92-95
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Konstantin ověřený zákazník Zobrazit originál 9. Září
Nedoporučuje produkt
250g
nepřepečené, dobře propečené
degustační poznámky jsou poněkud přesné
hype: Zdá se, že mám velmi odlišný vkus od všech těch pozitivních recenzí, ale prostě se mi to nemohlo líbit, i když jsem se opravdu snažil, aby se mi to líbilo
pro mě: příliš skořicové/kardamomové tóny, které nejsou integrovány se zbytkem tónů
Chuťové tóny trávy, sušených listů, tureckého medu, mirabelky
Recept
Způsob přípravy: klíčová je vysoká extrakce, 98-99C a poměr 1:18 k extrakci dostačující na to, aby působil proti očividně zjevným chutím a učinil je integrovanějšími. V60.
Káva (g):
Voda (g): Svatá voda 50GH 15KH
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): SSP Brew V1, rozteč otřepů 436 mikronů
Proces: V60
Tereza 19. Srpen
Doporučuje produkt
1000g
Zajímavá a vyvážená káva, chutná jako mrkvový dort.
Káva není zlá, ale tahle chuť není můj šálek, kromě kardamomu v ní cítím mrkve a mám problém dopotřebovat balení....
Kyriakos Konstantinidis Zobrazit originál 1. Srpen
Doporučuje produkt
250g
Trvale fantastické, chutná jako sen
Velmi sladké a kardamomové
Snadno se vaří
Nikdy dost!
Recept
15 g dovnitř, 270 g ven
voda na 99
kvete se 75 g po dobu 45 sekund
nejprve nalijte na 170
druhé nalití na 270
Celková doba vaření by měla být kolem 4:00
Pavel Ševčík 1. Srpen
Nedoporučuje produkt
250g
Ve vůni je to jasný Carrot cake :)
Zatím moje největší zklamání z káv zde, díky hypu okolo a kladným hodnocením jsem byl natěšený, ale byť jsem zkoušel mlít a vařit různými způsoby, něco mi tam nesedí a kafe mi vyloženě nechutná, bojuju s tím ten pytlík dopít..
CapitanBarista ověřený zákazník Zobrazit originál 12. Červen
Doporučuje produkt
250g
Jasné a ostré poznámky
Recept
Tato káva opravdu chutná! :)
V závislosti na receptuře a intenzitě extrakce mohou některé tóny převzít jiné, jako je kardamom (a chai). V tomto případě doporučuji snížit teplotu a/nebo namlít hruběji. Pistácie a vanilka/piškotový koláč pak budou více přítomné a méně kardamomu.
db ověřený zákazník 9. Červen
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy: moka
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): kinu 3.3.0
Proces:
Nick ověřený zákazník Zobrazit originál 6. Květen
Doporučuje produkt
250g
Jsem v bodě, kdy je to již třetí balení za loňský rok, takže
kašel kašel
Proč je to tak návykové?
Recept
Recept
Způsob přípravy: Aeropress GO
Káva (g): 12,5
Voda (g): 200
Nastavení teploty vody a mlýnku (Timemore Chestnut C2):

no, to záleží

Když s těmito fazolemi zjemníte (12 až 16 kliknutí) a udržíte teplotu kolem 94 až 96 stupňů, získáte sladký a dortový šálek s ořechy a kořením a skořicovými koláčkovými tóny, které jsou ve skutečnosti tak těžké. skořicová strana, o které by si někdo mohl myslet, že jde o kofermentaci (což nemohu dokázat, ale kofermentace skořice se lišíferentálně). (Nejmenší) nadměrná extrakce v tomto bodě by také mohla vyvolat jemný chlebový tón, který dodává šálku pěkný povrch.

Funkičtější strana vykvétá z hrubších úrovní mletí a teplota, která poskytuje nejjasnější výsledky, je 92 stupňů s nastavením přelití mlýnku na 24 kliknutí.
Tady se odehrávají všechny slovní hříčky a vy si začnete uvědomovat, že na zážitcích z patra skutečně záleží. Nejvtipnější komentáře byly 'ach, brokolice' a 'tady je hodně mrkvový dort!' (sale druhý byl kompliment). Také jsem zjistil, ž...Více
Adam Cinko ověřený zákazník 5. Květen
Doporučuje produkt
250g
Výrazná vůně po dortíku
výrazná chuť dortíku
Velice aromatická
Dávkujte jednou začas, může se přepít
Daniel Szlaur ověřený zákazník 30. Duben
Doporučuje produkt
250g
Jemná sladkost, která přechází lehce do kysela
Nádherná vůně při bloomu
Milky cake je to maximálně tak po vůni
Ještě se v kávě tolik neorientuji, tak nevím co za tuto cenovku můžu čekat, ale velikost kávových zrn nebyla moc konzistentní
Recept
Metoda přípravy: Aeropress
Káva (g): 15
Voda (g): 230
Teplota vody: 95-100 °C
Mlýnek (nastavení): Timemore C3, 13 cvaků
Proces: Aeropress Flow control, 30g vody z varu, 30s bloom, dolijeme 200 ml a při 1 minutě přikryjeme, po minutě krátce promícháme a znovu zakryjeme, při 3:00 začneme press, končíme kolem 3:30
Jana ověřený zákazník 28. Duben
Doporučuje produkt
1000g
Tahle káva mi vyloženě sedla a dá se říci, že u mne vyvolává závislost na ní :o)
Výborná a vyvážená, velmi zajímavá chuť
Já na pozadí vždy cítím výraznou kokosočokoládovou chuť připomínající vánoční kokosočokoládové kuličky s rumem :o) Dlouho jsem marně přemýšlela, než jsem na to přišla, co mi to připomíná, protože všem mým přátelům, kterým jsem kávu uvařila, taky chutnala, ale kokosočokoládovou chuť nikdo jiný necítil ani ve vůni, ani v chuti
Škoda, že není levnější ־
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g): 15
Voda (g): 160 ml
Teplota vody: cca 95°C
Mlýnek (nastavení): Sage Smart Grinder Pro SCG820BTR, stupeň 1 espresso (nejjemnější)
Proces:
Jakub Khor ověřený zákazník 27. Duben
Doporučuje produkt
250g
Vynikajíící chuť kávy.
Recept
Metoda přípravy: Aeropress, Chemex, Hario
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Roksolana ověřený zákazník Zobrazit originál 5. Březen
Doporučuje produkt
250g
voní jako pečivo
mírně kyselé
chuť není tak intenzivní jako vůně
Marcela 27. Únor
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g): 13
Voda (g): 200
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Peter ověřený zákazník Zobrazit originál 17. Únor
Doporučuje produkt
250g
Velmi zajímavé
Unikátní
Když jsem poprvé ucítil, začal jsem se smát
Nečekaná vůně dortu z mých vzpomínek
Voní lépe než jak chutná
Užil by si více sladkostí
Recept
Způsob přípravy: v60
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces: