Jsem v bodě, kdy je to již třetí balení za loňský rok, takže
kašel kašel
Recept
Recept
Způsob přípravy: Aeropress GO
Káva (g): 12,5
Voda (g): 200
Nastavení teploty vody a mlýnku (Timemore Chestnut C2):
no, to záleží
Když s těmito fazolemi zjemníte (12 až 16 kliknutí) a udržíte teplotu kolem 94 až 96 stupňů, získáte sladký a dortový šálek s ořechy a kořením a skořicovými koláčkovými tóny, které jsou ve skutečnosti tak těžké. skořicová strana, o které by si někdo mohl myslet, že jde o kofermentaci (což nemohu dokázat, ale kofermentace skořice se lišíferentálně). (Nejmenší) nadměrná extrakce v tomto bodě by také mohla vyvolat jemný chlebový tón, který dodává šálku pěkný povrch.
Funkičtější strana vykvétá z hrubších úrovní mletí a teplota, která poskytuje nejjasnější výsledky, je 92 stupňů s nastavením přelití mlýnku na 24 kliknutí.
Tady se odehrávají všechny slovní hříčky a vy si začnete uvědomovat, že na zážitcích z patra skutečně záleží. Nejvtipnější komentáře byly 'ach, brokolice' a 'tady je hodně mrkvový dort!' (sale druhý byl kompliment). Také jsem zjistil, ž...Vícee pistáciové tóny jsou zde syrovější než při vyšších teplotách. Někteří lidé také zmínili phyzalis „přímo ve vaší tváři“.
Moje dobrá cesta je výchozích 95 stupňů s úrovní mletí 16 kliknutí, což vede k dokonale vyváženému šálku
Proces:
0:00-0:20 | Do šálku nalijte 60 ml vody a jemně promíchejte. Čím čerstvější jsou fazole, tím nižší je rychlost míchání, takže nevylouhujete více, než skutečně potřebujete. Někdy jsem uvařil freshest kelímky bez míchání, jen nalít 200 ml na začátku a fungovalo to dobře.
0:20–1:10 | Nechat odpočinout
1:10–1:30 | Nalijte zbývající množství vody a znovu promíchejte
-záchvat paniky-
1:40-2:10 Jemnì na nìj stisknìte, dokud neuslyšíte stisk
(pokud ji vaříte na 92 stupňů, měli byste celý proces zkrátit o 10 sekund, což znamená, že druhou fázi začínáte v 1:00)
Opravdu to miluji a doporučuji