Kolumbie MILKY CAKE - filtr

od DAK Coffee Roasters

4.8(125 hodnocení)
429 Kč vč. DPH (1,72 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Můžete mít dnes od 08:00 Další možnosti doručení
Datum pražení
01.11.2024 (19 dnů)
Pražírna
DAK Coffee Roasters
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Cauca
Odrůda
Castillo
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Kardamom, Med, Pistácie, Vanilkový dort
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Tato káva byla upražena nizozemskou pražírnou DAK Coffee Roasters a zrnka pocházejí z Kolumbie, přesně z farmy, jejíž vlastníkem je Diego Samuel Bermudéz. Kávička, která nese neobvyklý název Milky Cake, opravdu při prvním doušku připomíná vanilkový dort. Při druhém doušku objevíte také tóny pistácie, kardamonu nebo medu

34letý Diego Samuel Bermudéz se narodil v Bolivaru v oblasti Cauca, kde se spolu se ženou, dvěma dcerami a dvěma bratry věnuje už 13 let pěstování kávy. Za tu dobu získal nespočet zkušeností a znalostí v oblastech pěstování, sbírání i zpracování výběrové kávy. Před několika lety si postavili na své farmě laboratoř, ve které praží a ochutnávají svou kávu. Diego se nebojí experimentovat a díky tomu získal od roku 2015 spoustu kávových ocenění po celém světě. Diegovo farma pokrývá přibližně 27 ha úrodné půdy. Na farmě se pěstují čtyři odrůdy: Castillo, Colombia, Caturra a Geisha. Farma se zaměřuje na technologii a kritické procesy, které jsou důležité při zpracování této kávy. Od výběru až po pečlivé sušení, které je prováděno tak, aby zmírnilo proměnlivé klimatické podmínky a umožnilo produkovat kávy tak vysokých standardů.

Experimentální proces "thermal shock", kterou vyvinul sám Diego Samuel Bermudez, je inovativní metodou zpracování, která zajišťuje optimální uvolnění unikátních chutí a vůní. Každý krok tohoto procesu je pečlivě kontrolován a optimalizován, ať už jde o přidání kvasinek, dobu fermentace nebo teplotu tanku a vody. Začíná 48hodinovou anaerobní fermentací třešní v kádích s odvzdušňovacím ventilem při teplotě 18 °C. Následuje 96 hodin anaerobní fermentace třešní v dužině (se slizem) také při 18 °C. Poté následuje první promytí kávových zrn při teplotě 40 °C, což vytváří právě zmiňovaný tepelný šok. Druhé promytí je provedeno při teplotě 12 °C. Po tomto procesu následuje 34 hodin sušení při teplotě 35 °C a vlhkosti 25 %, dokud zrna nedosáhnou vlhkosti 10-11 %. Celý proces je navržen tak, aby výsledná káva nabídla zcela nový a unikátní zážitek pro milovníky kávy.

  • Nadmořská výška: 1730 m n. m.

Další kávy od DAK Coffee Roasters

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (125x)

Hodnocení celkem
4.8 / 5
Doporučuje
95%
119 z 125 uživatelů
Zdeněk Buk ověřený zákazník neděle
Doporučuje produkt
1000g
ordogh ověřený zákazník Zobrazit originál pátek
Nedoporučuje produkt
250g
zajímavý experiment ve světě Diega :D
nedostatek složitosti
umělá příchuť
chutná dobře, když pijete horké, ale chlazením se úplně rozpadá
Recept
Způsob přípravy:
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 94
Bruska (nastavení): 26 Comandante
Proces: James Hoffman's V60 / Kalita wave
Martin Horalík ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
250g
Roman Feix ověřený zákazník před 2 týdny
Doporučuje produkt
250g
Peter ověřený zákazník 29. Říjen
Doporučuje produkt
250g
toto je bomba. kokinko
jeden ze 4 pytlíků pořízených v různém čase byl sklamáním, nekokinkoval
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Zobrazit všechny

Diskuze (3x)

Celkem dotazů
3
Celkem odpovědí
7
Přeloženo z Kofio.co Zobrazit originál
Ahoj. Je možné mít více informací o fermentaci a zpracování této kávy? Četla jsem, že se jednalo o 48hodinovou fermentaci + mytí horkou/studenou vodou. Avšak tóny dortu „Kardamom, med, pistácie, vanilka“ uvedené v popisu sotva automaticky pocházejí z odrůdy Castillo. Možná byly do kávy přidány další komponenty? Chtěla bych vědět víc, díky.
Přeloženo z Kofio.co Zobrazit originál
Dobrý den, tento profil byl exkluzivně vyvinut s Cata Export a Diego Bermudez, partnerem v Kolumbii, který získává některé z nejlepších káv, které Kolumbie nabízí. Třešně Castillo prošly anaerobní fermentací po dobu 48 hodin při 20 stupních Celsia. Káva se následně promyje tepelným šokem. Zrnka se pak podrobují řízenému sušení po dobu 34 hodin při 35 °C a relativní vlhkosti 25 % až do dosažení vlhkosti zrna 10 % až 11 %. Hezký den! :)
Přeloženo z Kofio.co Zobrazit originál
Eliška G: Ahoj Eliško, děkuji za rychlou odpověď, i když opakujem to, co jsem řekla výše a elegantně se vyhýbám své otázce:). Všimněte si také naprosté transparentnosti v brandingu zúčastněných zprostředkovatelů, což je skvělé, ne tolik na tom, co je opravdu důležité, tedy na produktu. Hezký den i tobě :)
Přeloženo z Kofio.co Zobrazit originál

Ahoj Susano,
Děkuji za Vaši zpětnou vazbu a omlouvám se, pokud má předchozí odpověď plně nezodpověděla Vaši otázku. Máme značné zkušenosti s prací s Diegem, který je proslulý svými experimentálními přístupy k fermentaci kávy. Milky Cake je vynikajícím příkladem této inovace. Není napuštěna žádnými dalšími složkami; její jedinečný chuťový profil je vyvinut výhradně prostřednictvím procesu fermentace.
Usilujeme o transparentnost nejen v oblasti značky a partnerství, ale také v poskytování podrobných informací o našich produktech. Prosím, dejte mi vědět, pokud máte další otázky nebo pokud byste se ráda dozvěděla více o této kávě.
Přeji Vám krásný den!

Přeloženo z angličtiny Zobrazit originál
Ahoj Zuzano a Eliško,

Nedávno jsem hledal informace o této kávě a narazil jsem na jinou společnost na pražení kávy, která pražila tepelným šokem umyté Castillo od Diega Bermudeze. Uvedli, že tato kávová zrna byla „předvedena se semeny kardamomu s kvasinkami“. Nevím, jestli jsou ta zrna stejná jako DAK použitý pro tuto kávu, ale chuťově bych řekl, že se na tom podílel kardamom.
Kávový profil mě opravdu baví, ale pokud je moje teorie správná, DAK by měl být ohledně zpracování zcela transparentní. V tom případě bych to nazval "infuze".
Hezký den!
Přeloženo z Kofio.co Zobrazit originál
Jakub Šreibr: Díky za info, opravdu to chutná jako vyluhovaná káva.
Dobrý den,
Hodí se tato káva také na přípravu cold brew?
Děkuji za odpověď
Dobrý den, Honzo. Určitě ji na cold brew můžete zkusit. Nám v Kofiu víc ale chutnají třeba kávy z Afriky, zpracované ideálně promytou metodou. Přejeme vám dobrou chuť s ledovou kávou a krásný den! :)
Dobrý den, bude ještě letos?
#Bart:

Dobrý den.


Tato káva by nám letos měla znovu dorazit, jakmile bude nová sklizeň, takže pokud se jí v DAKu rozhodnout znovu pražit, určitě ji potom pro vás budeme mít v nabídce. :)


S pozdravem
Kryštof z Kofia



Limitovaná edice
Kávový adventní kalendář 2024
The Naughty Dog x Kofio
Více info
Rezervace
už jen do
24/11

Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5778 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice