Výběrová káva Kolumbie MILKY CAKE - vzorek z pražírny DAK Coffee Roasters je charakteristická tóny pistácie, kardamomu, vanilkového dortu a medu.
Tento profil byl exkluzivně vyvinut ve spolupráci se společností Cata Export, naším partnerem v Kolumbii, který získává ty nejlepší kávy, jež Kolumbie nabízí. Třešně Castillo prošly anaerobní fermentací po dobu 48 hodin při teplotě 20 stupňů Celsia. Káva je poté promyta termickým šokem. Poté se zrna kontrolovaně suší 34 hodin při 35 °C a relativní vlhkosti 25 %, dokud nedosáhnou vlhkosti zrn 10-11 %.
Odrůda Castillo vznikla jako hybrid odrůdy Caturra v Kolumbii v 70. letech 20. století. Castillo vzniklo kvůli častým výkyvům v produkci kávy kvůli rzím které napadaly listy kávovníku odrůdy Caturra. Odrůda Castillo byla vytvořena aby byla vůči těmto rzím odolná. Dnes se kávovníky této odrůdy pěstují po boku Caturra a dalších odrůd, díky čemuž není třeba tyto kávové plantáže do značné míry jakkoli chemicky ošetřovat.
- Nadmořská výška: 1730 m n. m.