Hodnocení celkem
4.78 / 5
Doporučuje
96%
118 z 123 uživatelů
Martin Horalík ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
250g
Roman Feix ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
250g
Peter ověřený zákazník před 2 týdny
Doporučuje produkt
250g
toto je bomba. kokinko
jeden ze 4 pytlíků pořízených v různém čase byl sklamáním, nekokinkoval
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Nina ověřený zákazník 25. Říjen
Doporučuje produkt
250g
Algmina Bružaitė ověřený zákazník Zobrazit originál 4. Říjen
Doporučuje produkt
250g
Zkušenost dostála humbuku. Od prvního doušku mě zaujala výrazná, téměř kardamomová chuť, která tuto kávu odlišuje od vašeho obvyklého vaření.
I když to nemusí být každodenní káva pro každého, rozhodně to doporučuji alespoň jednou vyzkoušet:)
Recept
Způsob přípravy: V60
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces: James Hoffmann, nejlepší receptura V60
Patrik Josef Lukáš 22. Září
Doporučuje produkt
1000g
Velmi výrazná skořicová chuť. Cítím, že něco piji, to se mi doma nestává vždy.
Křížaly v karamelu. S hodně velkou dávkou skořice.
Kolegyni po otevření balíčku přišla brutálně kyselá, jak syrová rajčata. Moc brzy jsem jí to podával.
Recept
Nejlepší ke konci kilovky asi v poměru 30g zrnek na 600 ml vody.
J-max 3-2-0, papírové filtry na osmotic flow medium-dark.
First bloom 60g, 50 stupňů Celsia, 2 minuty. Pak do 328g druhý nálev s 90 stupni vody. Pak někdy třetí nálev do 600g. Krásná výrazná skořicová chuť.
Při klasickém 30 - 500 receptu po otevření balíčku spíše jak skořicová rolka s kardamonem.
Dita ověřený zákazník 10. Září
Doporučuje produkt
250g
Vemte esíčka, skořicové i kakaové, a nechte je zfermentovat!
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 25
Voda (g): 400
Teplota vody: 92-95
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Konstantin ověřený zákazník Zobrazit originál 9. Září
Nedoporučuje produkt
250g
nepřepečené, dobře propečené
degustační poznámky jsou poněkud přesné
hype: Zdá se, že mám velmi odlišný vkus od všech těch pozitivních recenzí, ale prostě se mi to nemohlo líbit, i když jsem se opravdu snažil, aby se mi to líbilo
pro mě: příliš skořicové/kardamomové tóny, které nejsou integrovány se zbytkem tónů
Chuťové tóny trávy, sušených listů, tureckého medu, mirabelky
Recept
Způsob přípravy: klíčová je vysoká extrakce, 98-99C a poměr 1:18 k extrakci dostačující na to, aby působil proti očividně zjevným chutím a učinil je integrovanějšími. V60.
Káva (g):
Voda (g): Svatá voda 50GH 15KH
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): SSP Brew V1, rozteč otřepů 436 mikronů
Proces: V60
Martin ověřený zákazník 24. Srpen
Doporučuje produkt
250g
Tereza 19. Srpen
Doporučuje produkt
1000g
Zajímavá a vyvážená káva, chutná jako mrkvový dort.
Káva není zlá, ale tahle chuť není můj šálek, kromě kardamomu v ní cítím mrkve a mám problém dopotřebovat balení....
Ondřej ověřený zákazník 14. Srpen
Doporučuje produkt
250g
Kyriakos Konstantinidis Zobrazit originál 1. Srpen
Doporučuje produkt
250g
Trvale fantastické, chutná jako sen
Velmi sladké a kardamomové
Snadno se vaří
Nikdy dost!
Recept
15 g dovnitř, 270 g ven
voda na 99
kvete se 75 g po dobu 45 sekund
nejprve nalijte na 170
druhé nalití na 270
Celková doba vaření by měla být kolem 4:00
Pavel Ševčík 1. Srpen
Nedoporučuje produkt
250g
Ve vůni je to jasný Carrot cake :)
Zatím moje největší zklamání z káv zde, díky hypu okolo a kladným hodnocením jsem byl natěšený, ale byť jsem zkoušel mlít a vařit různými způsoby, něco mi tam nesedí a kafe mi vyloženě nechutná, bojuju s tím ten pytlík dopít..
CapitanBarista ověřený zákazník Zobrazit originál 12. Červen
Doporučuje produkt
250g
Jasné a ostré poznámky
Recept
Tato káva opravdu chutná! :)
V závislosti na receptuře a intenzitě extrakce mohou některé tóny převzít jiné, jako je kardamom (a chai). V tomto případě doporučuji snížit teplotu a/nebo namlít hruběji. Pistácie a vanilka/piškotový koláč pak budou více přítomné a méně kardamomu.
beanwithmean ověřený zákazník 10. Červen
Doporučuje produkt
250g
db ověřený zákazník 9. Červen
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy: moka
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): kinu 3.3.0
Proces:
Michal ověřený zákazník 9. Červen
Doporučuje produkt
250g
Miloš ověřený zákazník 7. Červen
Doporučuje produkt
250g
Patricie ověřený zákazník 6. Květen
Doporučuje produkt
250g
Nick ověřený zákazník Zobrazit originál 6. Květen
Doporučuje produkt
250g
Jsem v bodě, kdy je to již třetí balení za loňský rok, takže
kašel kašel
Proč je to tak návykové?
Recept
Recept
Způsob přípravy: Aeropress GO
Káva (g): 12,5
Voda (g): 200
Nastavení teploty vody a mlýnku (Timemore Chestnut C2):

no, to záleží

Když s těmito fazolemi zjemníte (12 až 16 kliknutí) a udržíte teplotu kolem 94 až 96 stupňů, získáte sladký a dortový šálek s ořechy a kořením a skořicovými koláčkovými tóny, které jsou ve skutečnosti tak těžké. skořicová strana, o které by si někdo mohl myslet, že jde o kofermentaci (což nemohu dokázat, ale kofermentace skořice se lišíferentálně). (Nejmenší) nadměrná extrakce v tomto bodě by také mohla vyvolat jemný chlebový tón, který dodává šálku pěkný povrch.

Funkičtější strana vykvétá z hrubších úrovní mletí a teplota, která poskytuje nejjasnější výsledky, je 92 stupňů s nastavením přelití mlýnku na 24 kliknutí.
Tady se odehrávají všechny slovní hříčky a vy si začnete uvědomovat, že na zážitcích z patra skutečně záleží. Nejvtipnější komentáře byly 'ach, brokolice' a 'tady je hodně mrkvový dort!' (sale druhý byl kompliment). Také jsem zjistil, ž...Více