Výběrová káva Kolumbie MONICA RHYMX ze norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny kakaa, tmavého medu a jahod.
Půda v Santa Monice je tvořena sopečným popelem a umožňuje roční úhrn srážek 1 800-2 000 mm. Spolu s teplotami 14-26 °C jsou podmínky stabilní pro produkci kávy a zejména pro fázi sušení, kdy teploty nepřekračují specifické nebo nepravidelné hodnoty, které by mohly poškodit fázi sušení kávy. Jairo je také majitelem farmy Finca La Esmeralda, kterou koupil v roce 1987 a kde vysadil kávovník Caturra. Kromě Santa Monicy má Jairo k dispozici i další farmy, například Villarazo, Mazatlan, Mazatlan, Maracay a Buenos Aires. Santa Monica je největší z Jairových farem o rozloze 50 hektarů a tvoří ji odrůdy Castillo a Caturra. Jairo také pěstuje odrůdy Gesha, Pink Bourbon, Tabi, Papayo, Caturron, Red Bourbon a mnoho druhů ovoce a zeleniny.
Zkratka RHYMX (Red Honey Yeast Maceration) označuje experimentální způsob zpracování této kávy, která zahrnuje vícestupňovou a kombinovanou fermentaci. Po sběru se kávové třešně rozmělní a podrobí se suché anaerobní fermentaci trvající 48 hodin při teplotě 23 °C. Toto anaerobní prostředí je v kombinaci s vinnými kvasinkami a jahodami. Poté se káva suší ve stínu pod parabolickým krytem na 10,5% vlhkost.
- Farmář: Jairo Arcila
- Oblast:Quindío, Armenia
- Nadmořská výška: 1450 - 1500 m n. m.
- Odrůda: Caturra, Castillo
- Cuppingové skóre: 89,50