Že je káva z Kolumbie kávou mnoha chutí, už jistě víte. Nicméně přímo tato zrnka z farmy Monteblanco odrůdy Pink Bourbon s sebou přináší jedinečný chuťový zážitek. Můžete se těšit na neodolatelné citrónové sušenky v kombinaci se sladkým toffee. Celé to skvěle zakončí jemné bylinkové aroma po šalvěji. Vychutnejte si tento jedinečný šálek i vy, nebudete litovat!
Farma Monteblanco se nachází v obci Acevedo, Huila, v nadmořské výšce 1730 metrů. Farmu vede Rodrigo Sánchez Valencia, který reprezentuje již třetí generaci producentů. Rodrigo na své farmě pěstuje speciální odrůdy jako je Geisha, Pink Bourbon, Pacamara, Caturra púrpura a Caturra rojo, díky nimž můžeme v šálku najít širokou škálu jedinečných chuťových profilů. Díky úžasné práci, kterou na farmě odvedli, získalo Monteblanco první místo na soutěži Yara Champion Program 2017 a druhé místo v následujícím roce a první a třetí místo na soutěži Roasters United 2019.
Po sklizni se třešně namáčí do vody, což napomáhá tomu, že defektní třešně díky odlišné hustotě vyplavou nahoru. Následně se zbaví slupek, vloží se do speciálních sáčků GrainPro a na 76 hodin se přemístí do chladné místnosti, kde se nechávají zrnka fermentovat. Poté se káva promyje a suší se 3 dny na slunci, následně se suší v baldachýnech 23 až 25 dní. Po vysušení se káva skladuje v pytlích GrainPro po dobu 20 dnů, poté se sklidí a vyveze do světa.
Recept z pražírny:
- Množství kávy: 15 g
- Množství vody: 260 g vody
Vodu postupně přilévejte celkem ve třech nálevech pomocí typického krouživého pohybu. Nejprve nalijte 60 g vody pomocí a počkejte 30 sekund. Po 30 sekundách přilijte dalších 100 g vody a v 1:15 minutě přilijte posledních 100 g vody, dokud nedosáhnete 260 g. Celková doba extrakce by měla být 2:45 minuty.
- Nadmořská výška: 1.730 m n. m.
- Sklizeň: 2022
- Farma: Monteblanco