Chcete-li si vybrat jednu opravdu speciální kávu, měla by to být tato. Středně silné tělo kávy je tvořeno medovými tóny zralého ovoce, jako jsou broskve a mandarinky. Sladkost a jemná citrusová acidita je podtržena levandulovými tóny. Naopak v dochuti ucítíte lehkou karamelovou hořkost. Není divu, že se tato káva stala bestsellerem na bratislavském festivalu Two Coffee Champs 2023. Tohle kafe je z jiné planety!
Finca Monteblanco založil dědeček dnes jediného majitele Rodriga Sancheze Valencia. Farma se nachází v chráněné oblasti a má ideální mikroklima pro pěstování kávovníků. Rodrigo strávil na farmě celý život, od dědečka se učil, a po jeho smrti ji zdědil. Klade velký důraz na celý proces — od pěstování, přes ruční sklizeň až po zpracování, se kterým rád experimentuje.
Právě experimentální zpracování fermentací v chladu dělá tuto kávu tolik speciální. Díky nízkým teplotám je proces fermentace zpomalen a po 76 h je výsledkem čistá chuť bez rušivých tónů (např. hřebíček, kořeněné tóny). Tuto metodu zpracování následně použil na zrnka odrůdy Pink Boubon, která má vysoký obsah cukru a výsledek je tedy fenomenální.
- Farma: Finca Monteblanco
- Farmář: Rodrigo Sanchez Valencia
- Nadmořská výška: 1 700 m n. m.