Další skvělá kolumbie od The Roses je na světě! Jedná se o pořádně povedenou kávu, která vás svým chuťovým profilem nadchne. Díky svému experimentálnímu způsobu zpracování v chuti dává prostor vyniknout jedinečným chutím. Konkrétně se můžete těšit na ovocné tóny dračího ovoce, meruněk a malin. Tak s chutí do toho!
Finca Monteblanco leží v národním přírodním parku Cueva de los Guacharos, přímo v údolí řeky Suaza. Přírodní krajina, která se rozprostírá všemi směry, poskytuje farmě přímé spojení s nádhernou flórou a faunou, která se v ní vyskytuje. Farmář Rodrigo Sanchez, který farmu vlastní, obhospodařuje přibližně 14 ha, na kterých pěstuje primárně odrůdy Caturra, Bourbon, Pink Bourbon a Geisha.
Tento lot byl zpracován metodou Carbonic-macerated Washed. Carbonic maceration je fermentace, která je propůjčená z výroby vína. Proces zpracování této kávy začíná fermentací v hermeticky uzavřených nádobách, kde je vytvořeno anaerobní prostředí pomocí oxidu uhličitého. Tento inovativní přístup stimuluje enzymatické reakce a přispívá k vytvoření bohatých aromatických složek, které jsou pro CM kávy charakteristické. Během fermentace se pečlivě sleduje teplota a pH, aby se zajistila optimální atmosféra pro rozklad cukrů a aromatických složek, které ovlivňují chuť kávy. Po dokončení fermentace je káva promyta a následně se zrna suší na slunci. Jak tomu u carbonic káv bývá, i tato je v šálku krásně šťavnatá a „vibrant“. V chuti se můžete těšit na tropické ovoce.
- Nadmořská výška: 1500 - 1800 m n.m.
- Producent: Rodrigo Sanchez