Tato výběrovka vás vezme na výlet provoněnou, rozkvetlou zahradou. Kolumbii NESTOR LASSO napražili v Manhattan Coffee Roasters. Pro kávomila, který preferuje sladší kávy, úplně ideální. Šálkem vás totiž provede chuť zralých malin, máslových sušenek a sladké aroma rozkvetlých růží. Nulová acidita, ideální na celodenní usrkávání.
Nestor a jeho bratr Adrian převzali rodinnou farmu a rozhodli se věnovat výběrové kávě. Oba bratři se spojili s Johanem Vergarou a založili farmu "El Diviso" v kolumbijské oblasti Huila, která je pro produkci kávy v Kolumbii naprosto stěžejní. Tento mladý tříčlenný tým již delší dobu nesklízí pouze kávu, ale i úspěchy. Společně se těmto třem podařilo vypěstovat úžasnou kávu Typica Mejorado, která vás jistě zaujme.
Po sklizni se káva rozmělní a nechá se 12 hodin oxidovat spolu s vlastním slizem. Poté projde ponornou fermentací ve vodě o teplotě 28 stupňů po dobu 8 hodin. K dokončení procesu se káva promývá horkou vodou o teplotě 65-70 stupňů, aby se vytvořil efekt tepelného šoku. Káva se suší do dosažení vlhkosti 11 %, což trvá 18-24 dní.
- Nadmořská výška: 1750 m n.m.