Kolumbijských káv máme na Kofiu celkem dost, ale kolumbijských káv od francouzských pražíren jako je People Possession je pomálu. Galský kohout si tentokrát vyzobal fermentovaná zrnka z populární farmy Los Nogales a připravil je na filtr, ve kterém vás čeká malinová zrmzlina s citronovými bonbony zalitá čokoládovou polevou.
Farma Los Nogales je rodinný podnik, takže je těžké mluvit jen o jednom jménu. Pro většinu lidí však farmu představuje charismatický Oscar Hernandez, vedoucí projektu. Oscar je farmářem třetí generace, který pěstuje kávu na jihu departementu Huila, nedaleko města Bruselas. Je to energický, vždy pozitivně naladěný a inovativní člověk, a to nejen pro svou rodinu, ale i pro širší okolí. Jeho otec Ricaurte Hernandez byl prvním, kdo dokázal, že v Bruselas lze najít ty nejlepší kávy z celé Kolumbie. V roce 2006 vyhrál kolumbijský Cup of Excellence a získal tak svůj hlas na kávové scéně. Ricaurte tak zapsal Bruselas a s ním i celý departement Huila na mapu výběrové kávy. Oscar v této tradici pokračuje a díky němu a jeho přístupu je Los Nogales centrem inovací a také informací pro všechny místní iniciativní pěstitele.
Tento experimentální proces zpracování začíná ručním sběrem třešní, které se následně nashromáždí do velkého množství a nechají oxidovat, přičemž teplota v dužině stoupne na 50 stupňů. Tato oxidace trvá 50 hodin. Poté se třešně umyjí a odstraní se plovoucí třešně, přičemž ty umyté se dezinfikují ozónem. Následuje loupání třešní a vymačkání šťávy z kůry, která se smíchá s oloupanými zrny ve fermentačních plastových barelech. K této směsi se přidají potřebné octové bakterie. Fermentace probíhá po dobu 144 hodin. Na závěr se káva myje a suší po dobu 20 dnů.