Kolumbie OSCAR HERNANDEZ

od People Possession

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
People Possession
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Citrónové bonbóny, Čokoládová ganache, Malinová zmrzlina
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Kolumbijských káv máme na Kofiu celkem dost, ale kolumbijských káv od francouzských pražíren jako je People Possession je pomálu. Galský kohout si tentokrát vyzobal fermentovaná zrnka z populární farmy Los Nogales a připravil je na filtr, ve kterém vás čeká malinová zrmzlina s citronovými bonbony zalitá čokoládovou polevou

Farma Los Nogales je rodinný podnik, takže je těžké mluvit jen o jednom jménu. Pro většinu lidí však farmu představuje charismatický Oscar Hernandez, vedoucí projektu. Oscar je farmářem třetí generace, který pěstuje kávu na jihu departementu Huila, nedaleko města Bruselas. Je to energický, vždy pozitivně naladěný a inovativní člověk, a to nejen pro svou rodinu, ale i pro širší okolí. Jeho otec Ricaurte Hernandez byl prvním, kdo dokázal, že v Bruselas lze najít ty nejlepší kávy z celé Kolumbie. V roce 2006 vyhrál kolumbijský Cup of Excellence a získal tak svůj hlas na kávové scéně. Ricaurte tak zapsal Bruselas a s ním i celý departement Huila na mapu výběrové kávy. Oscar v této tradici pokračuje a díky němu a jeho přístupu je Los Nogales centrem inovací a také informací pro všechny místní iniciativní pěstitele.

Tento experimentální proces zpracování začíná ručním sběrem třešní, které se následně nashromáždí do velkého množství a nechají oxidovat, přičemž teplota v dužině stoupne na 50 stupňů. Tato oxidace trvá 50 hodin. Poté se třešně umyjí a odstraní se plovoucí třešně, přičemž ty umyté se dezinfikují ozónem. Následuje loupání třešní a vymačkání šťávy z kůry, která se smíchá s oloupanými zrny ve fermentačních plastových barelech. K této směsi se přidají potřebné octové bakterie. Fermentace probíhá po dobu 144 hodin. Na závěr se káva myje a suší po dobu 20 dnů.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice