Pokud jste si mysleli, že už vás káva nemůže ničím překvapit, tak tahle kolumbijská lahůdka vás vyvede z omylu! Oscar Hernández z pražírny Pikola přináší neuvěřitelně šťavnatou kombinaci pomeranče, manga a marakuji, která vám doslova rozproudí krev v žilách. Tuhle parádu má na svědomí farma Finca Los Nogales, ukrytá v kopcích regionu Huila, kde se díky preciznímu dvojitému fermentačnímu procesu rodí káva s neskutečně bohatým a sladkým profilem. Ideální pro filtr, který dokonale podtrhne její ovocnou jízdu. Připravte si svůj oblíbený dripper, protože tahle káva bude jízda!
Za touto výjimečnou kávou stojí charismatický Oscar Hernández, který pokračuje v rodinné tradici pěstování výběrové kávy započaté jeho otcem, Ricaurtem Hernándezem. Ricaurte byl prvním farmářem z městečka Bruselas, který vyhrál prestižní Cup of Excellence, čímž v roce 2006 zapsal Huilu na mapu světové výběrové kávy. Oscar jde ve stopách svého otce a přetváří farmu Los Nogales v centrum inovací, kde se testují nové metody zpracování a sdílejí zkušenosti s dalšími farmáři z regionu.
Unikátní metoda dvojité fermentace, kterou Oscar u této kávy použil, začíná ručním sběrem těch nejzralejších třešní. Po selekci jsou třešně promyty, dezinfikovány ozónem a následně podrobeny teplotnímu šoku, kdy se nejprve zahřejí na 80 °C a poté prudce ochladí. Tento krok pomáhá zvýraznit sladkost a zachovat svěžest kávy. Následuje fermentace po dobu 120 hodin, při které se šťáva ze slupek mísí se zrny, čímž vzniká neuvěřitelně bohatý chuťový profil. Celý proces je završen 15denním sušením na afrických postelích, kde se káva rovnoměrně vysouší a získává dokonalou konzistenci.
Tak na nic nečekejte, hoďte vodu do varu, namelte čerstvá zrnka a vychutnejte si kávový zážitek, který si budete chtít zopakovat znovu a znovu!