Výběrová káva Kolumbie PERLITA z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny kokosu, medu, pomeranče a karamelu.
Město Pitalito je středobodem obchodu s kávou v jižní Huile. Malé město, které je strategicky situováno na jižním konci údolí řeky Magdalena, odděluje východní a střední pohoří Kolumbie. Tato oblast je známá jako kolébka kolumbijské výběrové kávy, jelikož mnoho drobných farmářů se již před téměř 20 lety začalo zaměřovat na kvalitu a správné zemědělské procesy.
Jedná se o region, který produkuje velké množství kávy, ale jen málo farmářů produkuje opravdu vysoce kvalitní zrnka. Farmy jsou zaměřeny více na kvantitu než na kvalitu. Drobní zemědělci často produkují loty, které nemají dostatečný objem na to, aby je mohli exportovat sami. Proto je tento lot mimořádně cenný.
Káva je zpracována promytou metodou a za mokra fermentuje. Dužina je od zrna oddělena do několika dní po co utržení z kávovníku. Přirozené, člověkem nedotčené, podmínky pěstování, jakými jsou chladné teploty, půda ze sopečného popela a vysoká nadmořská výška, umožňují kávovníkům pomalu rozvíjet své plody.
- Farmář: Las Perlitas De Mujeres
- Oblast: Antioquia, Giraldo
- Nadmořská výška: 1 750 — 2 200 m.n.m.
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)