Bezkofeinová Kolumbie REGIONAL ARGELIA z české pražírny The Naughty Dog potěší všechny milovníky jihoamerické Kolumbie. Slaďoučká káva s příjemnou kyselostí s chutí pomerančů, marcipánu a karamelu.
Ihned po ručním sběru začíná proces zpracování. Nejdříve jsou zrna oloupána machanicky v loupačce, poté fermentována a následně sušena buď na střeše nebo ve slunečných stanech. Po zpracování míří všechna zrna do sběrného místa kooperativy, kde jsou ochutnána a je zkontrolována kvalita zrna.
Po klasickém zpracování následuje proces zbavení kofeinu - Sugar Cane Decaf. Káva nejprve prochází napařováním při nízkém tlaku, aby se odstranil pergamen. Poté se naloží do horké vody, aby zrna nabobtnala a změkla. To pak připraví kávu na hydrolýzu kofeinu, který je navázán na soli kyseliny chlorogenové v kávě. Kávová zrna jsou několikrát promývána ethylacetátovým rozpouštědlem (získaným fermentací cukrové třtiny), který na sebe váže kofein tak, aby bylo množství na požadované úrovni. Jakmile je tento proces dokončen, musí být káva před přechodem do závěrečných beden očištěna od zbývajícího ethylacetátu pomocí tlakové páry. Odtud je přesunuta do vakuových sušících bubnů, kde je odstraněna voda dříve používaná k navlhčení zrn a zrnka se suší na konečnou hodnotu 10-12 % vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1 700 - 2 000 m n. m.
- Farma: Regional Argelia