Kolumbie REGIONAL ARGELIA DECAF - bezkofeinová

od The naughty dog

4.5(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The naughty dog
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Cauca
Odrůda
Castillo, Caturra, Colombia
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Karamel, Marcipán, Pomeranč
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Bezkofeinová Kolumbie REGIONAL ARGELIA z české pražírny The Naughty Dog potěší všechny milovníky jihoamerické Kolumbie. Slaďoučká káva s příjemnou kyselostí s chutí pomerančů, marcipánu a karamelu.

Ihned po ručním sběru začíná proces zpracování. Nejdříve jsou zrna oloupána machanicky v loupačce, poté fermentována a následně sušena buď na střeše nebo ve slunečných stanech. Po zpracování míří všechna zrna do sběrného místa kooperativy, kde jsou ochutnána a je zkontrolována kvalita zrna.

Po klasickém zpracování následuje proces zbavení kofeinu - Sugar Cane Decaf. Káva nejprve prochází napařováním při nízkém tlaku, aby se odstranil pergamen. Poté se naloží do horké vody, aby zrna nabobtnala a změkla. To pak připraví kávu na hydrolýzu kofeinu, který je navázán na soli kyseliny chlorogenové v kávě. Kávová zrna jsou několikrát promývána ethylacetátovým rozpouštědlem (získaným fermentací cukrové třtiny), který na sebe váže kofein tak, aby bylo množství na požadované úrovni. Jakmile je tento proces dokončen, musí být káva před přechodem do závěrečných beden očištěna od zbývajícího ethylacetátu pomocí tlakové páry. Odtud je přesunuta do vakuových sušících bubnů, kde je odstraněna voda dříve používaná k navlhčení zrn a zrnka se suší na konečnou hodnotu 10-12 % vlhkosti.

  • Nadmořská výška: 1 700 - 2 000 m n. m.
  • Farma: Regional Argelia

Další kávy od The naughty dog

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
4.5 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Adam Cinko ověřený zákazník 29. Září, 2023
Doporučuje produkt
200g
Super dekaf na chvíle, kdy máte chuť na kávu, ale už je příliš pozdě
chutná jako tekuté toffie bonbóny
velice tmavé pražení
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 30
Voda (g): 500
Teplota vody: 100 ˚C bloom, 85 ˚C zbytek
Mlýnek (nastavení): Timemore Diamond 22 kliků
Proces: Hoffmanova metoda

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5762 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice