Pro milovníky kvalitních anaerobek tu máme další parádní kávičku! Jedná se o zrnka ze sopečné půdy v Kolumbii, která nadchnou svými výraznými tóny bílého hroznového vína v kombinaci s chutí čerstvě nasbíraných malin. To vše v obklopení aroma kvalitní bílé čokolády, díky nemuž má výsledný šálek až sametový finiš. Zkrátka kafíčko, které musíte ochutnat!
Farma El Vergel Estate se nachází v krásném departementu Tolima rozprostírajícím se v mohutných kolumbijských horách, a to dokonce přímo na neaktivní sopce del Ruiz, která vytvořila jednu z nejbohatších půd na živiny pro pěstování kávovníků. Elias a Shady Bayterovi produkují řadu jednodruhových káv a experimentují s novými a inovativními technikami zpracování pro pražírny kávy po celém světě. Každé zelené kávové zrno je jednodruhové, ručně sbírané a pečlivě kontrolované, aby bylo možné nabídnout jen ta nejlepší zrnka z jejich úrody. Farma v čele s farmáři se vydává různými dalšími cestami, jako jsou například projekty, které jim umožňují rozšiřovat své portfolio a spolupracovat s komunitami a pěstovat a oceňovat co nejvíce různých odrůd (Geisha, Caturra, Bourbon, ...).
Rubi je představována jako první sezónní zelená značka. Jedná se o zcela speciální mikrolot z naturálního červeného Bourbonu z farmy El Vergel Estate. Jedná se o jednu z nejchutnějších káv produkovaných na této farmě. Zralé kávové třešně procházejí 60hodinovou fází anaerobní fermentace a poté se s přestávkami suší na slunci po dobu celkem 35 dní. Následně jsou zrna mechanicky rozmělněna a po dobu 2 měsíců skladována v pytlích Grain-Pro pro optimální zrání a budoucí export.
- Nadmořská výška: 1.500 m n. m.
- Farma: El Vergel Estate
- Producenti: Elias a Shady Bayter