Výběrová Valentýnská káva Kolumbie SANTA ANA - vzorek z pražírny The Naughty Dog je charakteristická tóny borůvek, manga, červeného vína, karamelu a čokolády.
Anserma kooperativa, od které tato káva pochází, je na trhu od roku 1967. Za tu dobu stihla nasbírat spoustu zkušeností ve zpopularizování kávy. Snaží se o propagaci kávy a celého zemědělského odvětví hned v několika regionech a tím zlepšovat místní ekonomickou, společenskou i technickou úroveň. Členy kooperativy je dnes už 2083 farmářů, kteří pěstují kávy skvělé kvality. Kromě kávy na farmách často roste i cukrová třtina a banány pro zlepšení profitu farmy.
Pod novým vedením Luise Miguela se celá kooperativa snaží zlepšit své technologie a procesy a pěstovat více výběrové kávy. Vybudovali sklady s kontrolovanou teplotou vzduchu a začali se více zaměřovat na mikroloty, které jim místní farmáři dodávají. Společně s tím také začali více experimentovat s naturálním zpracováním. Zpočátku bez jakéhokoli risku pro farmáře. Luis Miguel také investoval do nových sušících boxů Nuna Coffee pro lepší regulaci teploty a vlhkosti při sušení kávových třešní. Tyto boxy byly vynalezeny a testovány přímo v Kolumbii pro konzistentnější sušení při každodenních změnách počasí v Andách. Do začátku tohoto projektu vybrali pár místních farmářů, kteří jsou známy kvalitou jejich třešní. Začali důkladněji třídit zralé třešně a odrůdy a tím tvořit unikátní mikroloty.
Náš mikrolot je z odrůdy Castillo. Po sběru byly třešně propláchnuty a poté fermentovány ve slupce po dobu 96 hodin. Po fermentaci byly celé třešně sušeny při teplotě mezi 35 – 40 stupni Celsia po dobu 100 – 120 hodin.
- Nadmořská výška: 1.800 m n. m.