Nenechte si ujít jedinečnou kávovou lahůdku od pražírny Onyx Coffee Lab. Tato exkluzivní Gesha z Kolumbie, která pohází od velmi známého Sebastiana Ramireze, byla zpracována metodou white honey, což šálku dodává svěžest jasmínu a eukalyptu společně se šťavnatostí tropického ananasu. Vše je poté podtrženo příjemnou sladkostí manukového medu. Užijte si nezapomenutelnou chuťovou jízdu s touto výjimečnou kávou.
Finca El Placer, kde se rodinná tradice snoubí s láskou ke kávě již po čtyři generace, je místem, kde Sebastian Ramirez vytváří jedinečné kávové poklady. Tato farma se nachází v údolí Cauca v Kolumbii a Sebastian je hrdým pokračovatelem rodinného řemesla. Nachází se ve středu kávové zóny v regionu Calarca, Quindio mimo legendy kvalitní kávy je také hrdým provozovatelem udržitelného zemědělství. Na Finca El Placer je Sebastianova filozofie jasná: respektovat půdu, na které jeho kávovníky rostou. Odmítá používání herbicidů a jiných chemikálií ve prospěch přírodního přístupu. Každé dva měsíce probíhá sečení plevelu, aby se udržela čistota a prosperita půdy. Sebastian nejenže pečuje o své kávovníky s láskou a péčí, ale věnuje také značnou pozornost své mikrobiologické laboratoři na farmě. Tato laboratoř je klíčovým prvkem při vývoji inovativních a dosud nepoznaných chuťových profilů káv, které jsou tak charakteristické pro Finca El Placer.
Při honey procesu zůstává na kávových zrnech během zbavování slupek určité množství slizu a dužiny. Tento povlak zůstává na zrnu během fermentace a sušení, čímž přispívá k množství cukrů absorbovaných zrnem a ovlivňuje chuťové tóny výsledného šálku. Množství zbývajícího slizu určuje typ honey procesu - white, yellow, red nebo black ve vzestupném pořadí podle koncentrace slizu. Při správném zpracování mohou kávy získat poměrně hodně sladkosti a chuti a zároveň zůstat čisté. Při práci s kávami zpracovanými honey metodou se často upřednostňují vyvýšená sušící lůžka (někdy označovaná jako africká sušící lůžka), protože umožňují dodatečné proudění vzduchu. Vzduch zajišťuje rovnoměrné sušení zrn a snižuje výskyt plísní a bakterií. Na druhou stranu jsou někteří pěstitelé zvyklí používat sušení na terase vystavené slunci, které vyžaduje pravidelné shrabování zrn, aby se zabránilo vzniku plísní. Celková doba fermentace a sušení závisí na těchto rozhodnutích a také na okolní teplotě a vlhkosti, ale při zpracování metodou red honey je třeba bez problémů počítat se dvěma týdny od depulpingu až do ukončení sušení.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.