Ovocem naplněná kávička od Fiftybeans je znovu tady! Divoká a nespoutaná zrnka, která vám vyrazí dech po prvním přičichnutí a která si najdou svá místa ve vašich srdcích po ochutnání - přesně to je Kolumbie od Sebastiana Ramiréze. Tahle ovocná bomba zmátne vaše smysly. Přímo tento lot odrůdy Caturra zpracovaný pomocí broskvové infuze je jedna z nejdivočejších káv vůbec. Ochutnejte tuhle divočinu i vy a nechte své chuťové pohárky objevovat tóny broskví, ovocných bonbónků a jogurtu.
Sebastian na své farmě El Placer převádí ty nejnovější poznatky ze světa výběrové kávy do praxe. Ovocná infuze, jak se fermentaci kávovníkových třešní společně s ovocem říká, byla donedávna celkem tabu. Rozhodně na tuhle metodu zpracování najdete hodně názorů, které ji zavrhují. Nicméně se jedná o kávu, kterou prostě musíte ochutnat! Pražírna využívá pražičku Loring S15 Falcon, která je zajímavá tím, že využívá jako hlavní zdroj šíření tepla horký vzduch. Pražiči tak umožňuje lepší a jednodušší manipulaci se samotnými chutěmi. Díky tomu si tato káva zachovala příjemnou šťavnatost a přirozenou nasládlost.
Samotná zrnka jsou zpracovávána promytou metodou, která spočívá v tom, že jednotlivá zrna projdou tzv. loupačkou, ve které obrovskou rychlostí naráží do kovových disků s hranami a výběžky, díky čemuž se zbaví slupky a větší části dužiny. Pro úplné odstranění dužiny zrnka následně fermentují v tancích i několik hodin. Poté se přemístí do promývacích kanálů, kde se zrnka omývají a následně suší do dosažení optimální vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1750 m n. m.
- Farma: El Placer
- Producent: Sebastian Ramiréz