Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)
Hodnocení celkem
3.89 / 5
Doporučuje
93%
135 z 145 uživatelů
Hanka 25. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Vyborna Ananas
Zuzana Kianičková 24. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Metoda přípravy: Delter Coffee Press
Káva (g): 20 g
Voda (g): 300 ml
Teplota vody: 97 °C
Mlýnek (nastavení): 30 klikov, Comandante
Proces: 80, 220, 300; 2:50 min
Botond Borsits Zobrazit originál 23. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Způsob přípravy: Filtr Hario V60
Káva (g): 20
Voda (g): 333
Teplota vody: 100 ºC
Mlýnek (nastavení): 7 na 1zpresso K-Plus
Proces: James Hoffmann's Better 1 Cup V60 Technique
Václav Kuběja 22. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Příjemná acidita
Zajímavý způsob zpracování
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 200
Teplota vody: 84
Mlýnek (nastavení): Comandante MK4 22
Dominika 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Ovocná, ale i lehce do hořka- ořechova a tak to mám ráda
Michal Sikora 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Vyvážená sladkokyselá chuť
Prostě top :)
Vůbec nic :)
Recept
Metoda přípravy: Frenchpress
Káva (g): 10
Voda (g): 200
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Lodos
Proces:
Štěpán Vrba 19. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
výborná kyselost
na konci až moc hořká
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 21
Voda (g): 400
Teplota vody: 98
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Leon Zobrazit originál 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Sladká, úžasná káva
Jasné ovocné tóny
Recept
Způsob přípravy: Kalita
Káva (g): 21
Voda (g): 290
Teplota vody: 95 (Marco SP9)
Bruska (nastavení): 6,5 na Ditting 807
Průběh: 2:45
Kateřina 18. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Sice tam vůbec necítím popsané ovoce, ale káva je příjemně sladká a zároveň hutně zemitá
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 330
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Vilfa (střední hrubost)
Proces:
Simon Let 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Pěkná vůně
Příjemná acidita
Výborná chuť
Pro mě určitě jedna ze 3 nejlepších káv v kalendáři (zatím)
Matej Ebringer 17. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Úplně jiná chuť než dosavadní kávy
Zatím asi nejhezčí vůně a nejintenzivnejsi
Dal bych si klidně znova
Recept
Metoda přípravy: Moka konvička
Káva (g): 15
Voda (g): 130
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Magdalena 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Vyborna ovocnost
Je citit ta fermentace bez velke kyselosti jakou fermentovane kavy maji
Vynikajici sladka chut
Bylo toho malo :')
Recept
Metoda přípravy: chemex
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 97
Mlýnek (nastavení): wilfa filter
Proces: james hoffmann chemex
Sérž Černý Zobrazit originál 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Recept
Ahoj!

Všechny kávy adventního kalendáře vařím stejným způsobem. Pomohlo by mi to lépe se orientovat v původu a odrůdách kávy, a tak se z tohoto dobrodružství dozvědět více.
Můj recept je založen na technice Jamese Hoffmanna V60, ale trochu jsem ho upravil a upravil podle svých čísel. Také používám sládek Tricolate, který pomáhá dosáhnout lepší konzistence než V60.

Můj recept:
20-21g kávových zrn (cokoli je v sáčku adventního kalendáře)
330 g vody
Mlýnek na kávu 1ZpressoK-Plus na 42 kliknutí - o něco jemnější než vaše obvyklé mletí V60.
Nejprve nalijte 100 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče téměř všechna voda, je to asi 45 sekund.
Poté nalijte 110 g vody, protřepejte proti směru hodinových ručiček a počkejte dalších 45 sekund.
Zatřetí nalijte 120 g vody, krouživým pohybem po směru hodinových ručiček počkejte, až proteče všechna voda.
Před ochutnávkou nezapomeňte kávu promíchat lžičkou!

Snažím se každou kávu slepě ohodnotit, popsat noty a odhadn...Více
Dávid Halmágyi Zobrazit originál 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Krásné maliny
Recept
Způsob přípravy: Orea s vlnovým filtrem
Káva (g): 21
Voda (g): 340
Teplota vody: 100
Bruska (nastavení): ZP6 5.5
Postup: 60g květ + 280g polévání
Jitka 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Příjemná vyvážená chuť
Krásná vůně
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 21
Voda (g): 340
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): hrubší mletí
Aneta 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Ze začátku super sladká, postupně s chladnutím čím dál více kyselkavá a malinová
Pro mě zatím jedna z nejlepších z kalendáře:)
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Karla 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Chutná po ovoci a koření
Není toho velký pytlík :-)
Recept
Metoda přípravy: Tricolate
Káva (g): 20
Voda (g): 389
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): Baratza Encore, 12
Proces:
Mikolaj Dobski Zobrazit originál 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
mléčná čokoláda s květinami
velmi dobře
hladký
Recept
Způsob přípravy: v60
Káva (g): 21
Voda (g): 310
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení):
Proces: 60g/30s
Patrik 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Výrazná vůně po ovoci a koření
Smetanová textura
Plné tělo
Chuť sladká, výrazný ananas
Nízká acidita
Velmi chutná, dobře vyvážená káva
Kratší, méně výrazná dochuť
Recept
Metoda přípravy: moka konvička
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
kubanster Zobrazit originál 16. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Plný ananasů
Svěží chuť
Recept
Způsob přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 200
Teplota vody: 96,5
Mlýnek (nastavení):
Proces: