Tahle Kolumbie z pražírny Manhattan Coffee Roasters vás určitě zaujme na první napití. Je ideálním parťákem na odpolední kávu, kterou nebudete moc přestat pít. V chuti najdete tóny žvýkaček, červeného jablka a hroznů.
Počínaje rokem 1930 dorazili Izrael Correa a Carmen Rosa Vega do Valle del Cauca, kde hledali neobsazenou půdu pro založení farmy. V nadcházejících letech nedošlo v jejich způsobu života k zásadním změnám, kromě výchovy velké rodiny, která byla v té době kolumbijskou tradicí. Kvůli nedostatku pracovních sil musely děti pomáhat zemědělskými pracemi. V roce 1945 byly ke stávající Typice představeny tři různé odrůd - yellow bourbon, red bourbon a Caturra. Dvě z jedenácti dětí, Rigoberto a Luis, projevily velký zájem o výrobu a zpracování kávy. Rozhodli se dát své plodině nový směr a na konci 90. let změnili způsob pěstování na plně organické. Kromě Potosí získali další farmu v regionu Trujillo pro rozšíření ekologické produkce a názvem La Esperanza.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Producent: Cafe Granja la Esperenza
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.