Pokud jste fanoušky spíše klasických kávových profilů, tak tato zrnka od pražírny Kafar vás rozhodně potěší. Jedná se o kávu z Kolumbie, která byla zpracována promytou metodou a její šálek vyniká především sametovým a kulatým tělem. Nabízí bohaté tóny čokolády a mandlí, které jsou doplněny šťavnatostí červených jablek. Vychutnejte si tuto kávu jako čisté espresso nebo jako základ pro mléčné kávy.
Tato káva pochází z oblasti Tolima v srdci Kolumbie, regionu známého svými dramatickými horskými scenériemi, úrodnou půdou a bohatou kávovou historií. V nadmořských výškách mezi 1600 a 1900 metry zde vzniká ideální prostředí pro pěstování výjimečných kávových odrůd. Odrůdy Castillo a Caturra, které jsou zde pečlivě pěstovány, těží z unikátní kombinace mikroklimatu, kvalitní půdy a práce zkušených farmářů. Ti ručně sbírají zralé kávové třešně, aby zajistili pouze ty nejkvalitnější zrna. Region Tolima je díky svým specifickým podmínkám právem považován za kávový poklad Kolumbie, a tato káva je jeho dokonalým příkladem.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.