Pokud slovenské pražírně Concept něco opravdu jde, tak to jsou kávové experimenty. Tato káva má díky jedinečnému procesu zpracování nezapomenutelný chuťový profil, ve kterém se snoubí tóny citrusů, kokosu, limonády a krémová textura s nádechem tropického ovoce.
Brayan, hrdý rodák z Aceveda, se stará o rušnou kávovou farmu San Adolfo a jeho kořeny sahají hluboko do této kofeinem nabité půdy. Už od útlého věku Brayan nasával moudrost o kávě jako houba díky lekcím, které mu jeho otec dával po škole. Netušil, že právě tyto rozhovory u kávy v něm zažehnou vášeň. Dnes se Brayan spolu se 60 podobně smýšlejícími lidmi (včetně své rodiny) vydává na cestu, aby se o své ceněné kávové třešně podělil se světem. A právě zde přichází kouzlo – s malou pomocí společnosti Forest a zpracovatelského závodu Ancla se Brayanovým kávovým zrnům dostává královské péče, což vede k dechberoucím chuťovým profilům.
Inovativní metoda zpracování začíná pečlivým výběrem třešní odrůdy Pink Bourbon, které se následně fermentují s dehydratovaným kokosem a kokosovou vodou. Tato fermentace probíhá anaerobně v plastových nádržích po dobu 144 hodin, což umožňuje, aby se tropické chutě plně prolnuly do zrn. Po fermentaci se káva 30 dní suší na slunci společně s citronovou kůrou, která jí dodává výrazný citrusový nádech. Během této fáze se káva a citronová kůra kombinují na sušicích postelích a procházejí jak slunečním, tak mechanickým sušením, čímž je zajištěn důkladný a konzistentní proces. Nakonec se káva před mletím stabilizuje po dobu 45 dní ve vacích GrainPro.
- Nadmořská výška: 1 650 m n. m.