Tahle káva je jako tropická bouře chutí, která se prožene vaším šálkem a zanechá za sebou explozi kokosu, citronové kůry a šťavnatých tropických plodů. Concept Coffee Roasters přináší espresso z Kolumbie, které vás vtáhne do exotického dobrodružství už od prvního doušku. Sladkost kokosu, osvěžující kyselost limonády a komplexnost tropického ovoce dělají z této kávy skutečnou senzaci. Pokud hledáte něco nevšedního, co vás přenese přímo pod palmy, právě jste to našli.
Za tímhle chuťovým zážitkem stojí Brayan Alvear, vášnivý producent z farmy Las Palmas, která se nachází v srdci kolumbijského Huila. Brayan se pěstování kávy věnuje už od dětství, kdy mu jeho otec předával cenné know-how o pěstování a zpracování těch nejlepších kávových třešní. Dnes spolu se svou rodinou a dalšími farmáři z oblasti produkuje výběrovou kávu, která si získává pozornost po celém světě. Díky spolupráci s Ancla Processing Facility a Forest Coffee se jejich káva dostává na úplně novou úroveň, a to nejen svou kvalitou, ale i inovativním přístupem ke zpracování.
A právě metoda zpracování dělá z Tropical Heat něco naprosto unikátního. 144 hodinová anaerobní fermentace v uzavřených tancích probíhá společně s kokosovou vodou a sušeným kokosem, což dodává kávě neuvěřitelnou sladkost a tropickou svěžest. Po fermentaci se káva suší celých 30 dní společně s citronovou kůrou, což ještě více zvýrazňuje citrusové tóny. Celý proces je zakončen 45 denní stabilizací, která zajistí dokonalé rozvinutí chutí. Výsledkem je espresso, které je neuvěřitelně krémové, plné exotických tónů a s dlouhotrvající dochutí, která připomíná sluncem zalitou pláž. Tahle káva vás rozhodně nenechá v klidu – je to chuťový výlet do tropického ráje.
- Nadmořská výška: 1650 m n. m.