Člověk nikdy neví, co čeká na druhé straně. Tedy pro nás ve střední Evropě by to byla mohla být oblast Austrálie, pokud se shodneme na tom, že je Země kulatá. A přesně odtud nás protinožci z pražírny Black Mass Roasters lákají poodhrnout závoj a ochutnat nadpozemské snoubení chutí vanilky, třešní a, světe div se, limety!
Wbeimar Lasso je agroindustriální inženýr a pěstitel kávy z Pitalito Huila, který kávu miluje už od dětství. Wbeimar vyhrál národní šampionát v ochutnávání kávy v roce 2009. Po letech tvrdé práce se Wbeimarovi a jeho manželce Julianě podařilo koupit jejich první farmu, Las Terrazas. Wbeimar a jeho žena se soustředili na studium výběrové kávy, aby tyto znalosti využili k zlepšení kvality káv, které na své farmě pěstují. Po zvládnutí různých praktik pro výběrovou kávu, které zlepšily výnos, kvalitu a chuť jejich káv, začali Wbeimar a Juliana tyto znalosti sdílet s místní komunitou, aby podpořili své sousedy farmáře. Nyní s nimi spolupracují na produkci káv vysoké kvality.
Tyhle zrnka prošly starou známou mokrou metodou zpracování. Je to proces, který začíná tím, že se čerstvé kávové třešně nejdříve vloží do vody, kde se nekvalitní zrna, která plavou, oddělí od těch, která klesnou ke dnu. Tyto těžší a zpravidla kvalitnější zrna se poté mechanicky oloupou, aby se odstranila vnější dužina a slupka. Následuje fermentace, při které se zbytková sladká dužina na zrnech rozloží, což trvá obvykle 12 až 48 hodin v závislosti na klimatických podmínkách. Po fermentaci se zrna důkladně omyjí čistou vodou, aby se odstranily všechny zbytky dužiny. Nakonec se káva suší na slunci nebo v sušicích strojích, dokud neobsahuje přibližně 11 % vody. Tento proces je oblíbený zejména pro svou schopnost zvýraznit jasnější, čistější a více ovocné tóny v kávě, což vede k vysoce kvalitním výsledkům ideálním pro výběrové kávy.
Nadmořská výška: 1900 - 1950 m n. m.