Tato káva od pražírny Dark Arts Coffee je určena pro všechny, kteří hledají nevšední chuťový zážitek. Tento Pink Bourbon z Kolumbie, zpracovaný metodou anaerobic washed, se v šálku vyznačuje příjemnou sladkostí kakaových nibsů, šťavnatostí pošírovaného jablka společně s lehkým ibiškovým závěrem.
Edier Vargas koupil svůj pozemek o rozloze jednoho hektaru v roce 2017, když viděl potenciál kvality díky vysoké nadmořské výšce. To však s sebou neslo i riziko: oblast je náchylná k mrazům a před 15/20 lety by bylo nemožné na tomto místě kávu pěstovat. Dnes to možné je, ale není to hladký průběh, nedávný příklad mrazu v červenci 2023 zničil polovinu úrody. V současné době Edier využívá mokrý mlýn svého souseda a třešně převáží na motorce, přičemž pro jeden lot často podniká několik cest. Plánuje vybudovat vlastní mokrý mlýn a hodlá také zvýšit množství odrůdy Pink Bourbon, kterou na pozemku pěstuje, aby nahradila odrůdu Castillo, kterou pěstuje v současnosti. Důvodem je vysoká kvalita odrůdy Pink Bourbonu a také jeho vysoká odolnost vůči chorobám ve srovnání s odrůdou Castillo. Když přijde čas sklizně, pomáhají Edierovi jeho čtyři bratři. Všichni poté vykonávají na jeho pozemku zemědělské práce a sklizeň a on jim samozřejmě pomáhá, když je jejich úroda hotová.
Tato kávička prochází procesem anaerobic washed. Tento proces začíná sterilizací kávových třešní, které se následně nechají fermentovat bez přístupu kyslíku. Po první fázi fermentace jsou třešně zbaveny dužiny a podstupují druhou fermentační fázi. Když tato fáze skončí, dochází k promytí, a nakonec sušení po dobu několika hodin. Výsledkem je velmi plný a sladký šálek, který vás nadchne svou výjimečnou kvalitou a bohatými chutěmi.
- Nadmořská výška: 1950 m n. m.